fbpx
Skip to main content
IT

INSTAGRAM PAO: Iz kompanije se ne oglašavaju

Foto: Instagram printscreen
Svetska javnost šokirana...

Društvena mreža Instagram nije u funkciji od popodneva 24. aprila 2017. godine. Ovo je izazvalo veliko nezadovoljstvo širom sveta, a naročito mladi ljudi su devastirani ogromnim propustom uglednog sajta.

Čelnici Instagrama se i dalje ne oglašavaju povodom ovog pitanja, a prve informacije oko povratka u funkciju sajta (ako ga bude) prenećemo čim se pojave. Trenutno možemo konstatovati da su sve objavljene fotografije u određenoj vrsti opasnosti od nestanka.

Podsetimo se kratkog istorijata čuvene društvene mreže.

Instagram (engl. Instagram) je besplatna aplikacija koja svojim korisnicima omogućava obradu i deljenje fotofrafija na društvenim mrežama kao što su Fejsbuk, Tviter, Tambler, Fliker, Fourskver itd. putem Android i iOS platforme.

SKANDAL! Bosanac otišao u Beč i PODRIGNUO PRED POLICAJCEM! Kazna koju je dobio - OGROMNA JE

Instagram
Foto: Profimedia

Instagram je kreiran i pokrenut u oktobru 2010. godine. U aprilu 2012. Fejsbuk je kupio Instagram za otprilike jednu milijardu američkih dolara. Onlajn servis je veoma brzo pridobio veliku popularnost, sa više od 100 miliona aktivnih korisnika u februaru 2013. Prvobitno je bio namenjen samo za uređaje poput Ajfonova, Ajpedova itd. U aprilu 2012. je postao dostupan i za uređaje sa Android operativnim sistemom.

Instagram je originalno servis za preradu fotografija, ali je u junu 2013. uvedeno i objavljivanje video-snimaka na istom servisu, trajanja do 15 sekundi.

VELIKA NOVINA NA JUTJUBU: Evo kako da koristite "dark mode" (FOTO)

instagram
Foto: Profimedia

Na Instagram korisnici, kao što je već rečeno, mogu da ubacuju fotografije i kratke video - snimke i da ih potom objavljuju na drugim društvenim mrežama.

U 2012. godini Instagram se prvi put spominje kao društvena mreža. Korisnici su od tada omogućeni da se povežu sa drugim korisnicima koji imaju Instagram nalog i da prate sve njihove objave. Takođe, korisnici aplikacije mogu da u svoj profil „ubace“ i svoje lične podatke kao i da prave selekciju od objavljenih fotografija.

Pre objavljivanja fotografija, korisnik može da ih promeni uz određene filtre. Ti filtri menjaju boju fotografija, određeni dodaju ramove fotografiji itd.

CHROME, MOZILLA I OPERA! Od danas su korisnici ova tri pretraživača u VELIKOJ OPASNOSTI

 

Pročitajte i:

SD vesti

Vremenska prognoza
Mist
4 Beograd