fbpx
Skip to main content
YouTube

IPAK BEZ ZABRANE: U Rusiji Jutjub će raditi nesmetano

Foto: Profimedia
Neće ga zabranjivati...

Ne postoje planovi da se zabrani Jutjub u Rusiji, rekao je ruski premijer Dmitrij Medvedev u godišnjem intervjuu za 20 ruskih televizijskih kuća.

JuTjub
Foto: Profimedia

-Niko ne planira da zabrani bilo šta, i Joutjub će nastaviti da radi kao i dosad (u Rusiji). Oni koji zarađuju na Jutjubu i dalje će moći da to čine, mada to ne zavisi od vas, već od politike Jutjuba-, rekao je Medvedev, odgovarajući na pitanje blogerke Anastasije Mejeve.

Kako je dodao, Jutjub ima striktna pravila o autorskim pravima, kao i ona o poslovnim ugovorima i drugim aspektima komercijalizacije interneta.

ZNATNO JEFTINIJI: Novi Samsungov model biće cenovno ispod konkurencije

ZNATNO JEFTINIJI: Novi Samsungov model biće cenovno ispod konkurencije

LEGENDA OSTAJE: Preminuo poznati audio dizajner i vizionar brenda MARANTZ

LEGENDA OSTAJE: Preminuo poznati audio dizajner i vizionar brenda MARANTZ

NUDE LAK NOVAC: Za ovu uslugu praćaju po 130.000 dolara

NUDE LAK NOVAC: Za ovu uslugu praćaju po 130.000 dolara

Komentarišući zabrane na internetu, ruski premijer je objasnio da one nisu efikasne, da ih je lako zaobići, a da takozvani Zakon o suverenom internetu (Runetu) nije usmeren na zabrane.

-Taj zakon ima potpuno drugi cilj - da nas ne isključe sa interneta ako bi to nekome palo na um. Kada su kod nas počele nesuglasice sa Amerikancima, ozbiljno se razmatralo pitanje da nas isključe iz sistema verifikacije plaćanja. To je ono što se naziva nizak udarac, u stvari, objavljivanje rata. Ipak, govorilo se o tome-, ocenio je Medvedev, piše Sputnik.

-Zašto onda ne bi zavrnuli slavinu koja je povezana sa internetom? Nismo sigurni da nas u određenom trenutku neće isključiti sa nečega-, ocenio je Medvedev, istakavši da se niz funkcija povezanih sa internetom izvršava u SAD.

On je zaključio da će Zakon o suverenom internetu omogućiti da se zaštiti internet u Rusiji.

Rusija je usvojila Zakon o suverenom internetu, takozvanom "Runetu", koji je stupio na snagu 1. novembra sa ciljem da se zaštiti održivi rad interneta u slučaju pojavljivanja pretnji za njegovo funkcionisanje iz inostranstva.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
0 Beograd