fbpx
Skip to main content
Vista

ISTORIJSKI 11. APRIL 2017. GODINE: Od danas više NE POSTOJI Windows Vista

Foto: itnews printscreen
Milioni su pogođeni...

Nakon više od 10 godina, Microsoft od danas konačno prestaje sa podrškom za svoj Windows Vista operativni sistem. Mejnstrim podrška za Windows Vistu je okončana još 10. aprila 2012. godine, dok je produžena podrška za drugi service pack trajala još pet godina nakon toga.

Od danas, Microsoft za Vistu više neće nuditi hotfixove, sigurnosne zakrpe, ili bilo koju vrstu ažuriranja korisnicima širom sveta. Ovo znači da svi oni koji Vistu koriste nakon današnjeg dana bivaju izloženi sigurnosnim rizicima i virusima. Internet Explorer 9 na Visti je takođe ukinut, što korisnike izlaže dodatnim rizicima.

ŽENE, PAZITE KAD KORISTITE VIBRATORE: Može vam se desiti da SVI SAZNAJU ZA TO! Posebna tehnologija je stvorena

Vindo
Foto: Youtube printscreen

Trenutno ne postoji vbeliki broj Windows Vista korisnika, a poslednja statistika sugeriše da operativni sistem koristi svega 0,72% korisnika širom sveta.

Windows Vista je predstavljena 30. januara 2007. godine, a sa sobom je pored drugih nadogradnji donela i ažurirani grafički i vizielni interfejs, pod nazivom Aero. Međutim, Vista nije bila dobro prihvaćena, kako zbog visoke hardverske i softverske zahtevnosti, tako i zbog brojnih problema sa User Account Control (UAC) funkcijom i autorizacijom. Sve ovo je dovelo do slabe prihvaćenosti Vista operativnog sistema od strane korisnika. 

Sud traži imena KORISNIKA PORNO SAJTA: Ako ste radili OVO, i vas će RAZOTKRITI!

Windows Vista Service Pack 2 je doneo određena poboljšanja, ali je ovim utrt put i za razvoj drastično popularnijeg naslednika Viste - Windowsa 7.

PLATIO JE PATIKE 87.000 DINARA, DOBIO PAPUČE: Nemojte da vas zavara internet prodaja na OVOM sajtu

 

Pročitajte i:

SD vesti

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
13 Beograd