Skip to main content
dete sa telefonom

JAVNOST PODELJENA: Ova aplikacija vam omogućava da TAJNO PRATITE vaše dete na svakom koraku

Foto: Profimedia
Da li smemo ovo da radimo?!

"Find My Kids" predstavlja porodični GPS lokator za bezbednost dece i roditeljsku kontrolu. Kada je instalirana na detetov i telefon roditelja, ta aplikacija roditeljima omogućava da detaljno prate kretanje svog deteta.

Pažnju privlači činjenica da, ukoliko se dete ne javi na poziv, roditelji mogu da uključe mikrofon i tako čuju sve što se događa u okolini njihovog deteta. Aplikacija omogućava da se kretanje deteta detaljno prati, pa se u svakom trenutku može znati kada je ono ušlo u kuću i izašlo iz kuće ili sa drugih mesta.

ONA JE HIT NA NETU: Devojčica iz 6. osnovne prodaje lozinke koje su otporne na hakovanje

ONA JE HIT NA NETU: Devojčica iz 6. osnovne prodaje lozinke koje su otporne na hakovanje

"Find My Kids" se na telefon deteta može instalirati na telefon tajno. Lični podaci se čuvaju uz strogo poštovanje pravnih propisa i GDPR politike. Usluga koristi GPS detetovog telefona, na kome radi u režimu GPS lociranja.

Režim "Chat with parents" omogućava detetu da komunicira sa roditeljem, a u slučaju neke vanredne situacije ono može pritisnuti SOS dugme. Alarmni signal tada roditelju automatski stiže na njegov telefon.

Da bi aplikacija mogla da radi, "Find My Kids" od korisnika traži dozvolu da pristup kameri i fotografijama (za kreiranje detetovog avatara) i pristup kontaktima (da bi mogao da popuni imenik u GPS satu).

I pored svojih prednosti, kada su bezbednost dece i briga roditelja u pitanju, "Find My Kids" otvara i mnoga pitanja, etička i pravna.

Gde je granica kada bi kontrola trebalo da prestane? Šta ukoliko neko zloupotrebi aplikaciju i umeša se u našu ili privatnost naše dece? Da li neko i nas može da prisluškuje i prati, po sličnom principu?

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd