fbpx
Skip to main content
Koronavirus

JEDNA OD NAJPRLJAVIJIH STVARI U VAŠOJ KUĆI: Kako koristiti telefon u vreme širenja KORONAVIRUSA

Foto: Profimedia
Detaljna uputstva Svetske zdravstvene organizacije.

Mobilni telefoni su jedna od najprljavijih stvari koju imamo u kući pa bi u vreme širenja koronavirusa posebno trebalo obratiti pažnju na njihovu čistoću. Svetska zdravstvena organizacija dala je puno detalja o pravilnom pranju ruku koje je najbolja zaštita od infekcije, ali ako operete ruke pa uzmete svoj telefon, koji je pun bacila, ništa niste postigli, pišu NBC News.

Evo kako održavati svoj telefon čistim i biti siguran da ste s njega uklonili sve bacile.

1. Isključite telefon pre nego što počnete s čišćenjem.

Žena, devojka, mobilni telefon
Žena sa mobilnim telefonom
Foto: Profimedia/ilustracija

2. Epl predlaže da koristite mikrofiber tkaninu koju upotrebljavate za čišćenje naočara. Ako imate Ajfon 7 ili neku noviju verziju, koja je otpornija na vodu, možete da koristite i toplu vodu sa sapunom, ali izbegavajte njome da čistite otvore na telefonu. 

3. Epl i Samsung savetuju da ne koristite proizvode za čišćenje jer oni mogu da oštete osetljivost ekrana na dodir. Ipak, u vremenima širenja zaraze, kao što je trenutno širenje koronavirusa, sigurnost je važnija od blagog oštećenja ekrana. Ako baš nemate ništa drugo pri ruci, ublažite neko sredstvo za čišćenje vodom i budite nežni kada prelazite njime preko ekrana. Obrišite telefon i masku sa svih strana i pazite da tečnost ne uđe u otvore telefona.

LEPO OD NJIH: Tinder poručuje da je Korona virus važniji od romantičnih sastanaka

LEPO OD NJIH: Tinder poručuje da je Korona virus važniji od romantičnih sastanaka

IPAK NIJE: Mislili su da baš on doneo KORONAVIRUS u SAD

IPAK NIJE: Mislili su da baš on doneo KORONAVIRUS u SAD

JOŠ JEDNA ŽRTVA KORONE: Gugl otkazao događaj godine

JOŠ JEDNA ŽRTVA KORONE: Gugl otkazao događaj godine

4. Ako se bojite da ćete oštetiti ekran, kupite jeftinu zaštitu za ekran pa onda obrišite telefon preko zaštite jer nju lako možete zameniti.

5. Kada čistite starije telefone, koristite mekanu mikrofiber krpu i ne upotrebljavajte sredstvo za čišćenje i vodu jer su ti telefoni puno osetljiviji na tečnost.

Ako često razgovarate putem telefona, koristite slušalice umesto da prinosite telefon licu. Ipak, i slušalice bi trebalo očistiti pre korišćenja jer ni one nisu otporne na bacile, samo pazite da ono čime ih čistite ne uđe u otvore, to jest otvore obrišite suvom mikrofiber krpom.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd