fbpx
Skip to main content
Pametni telefon na punjaču

Jednostavni trikovi pomoću kojih ćete napuniti bateriju AJFONA čak i DUPLO BRŽE!

Foto: Profimedia
Možete da probate odmah.

Postoji nekoliko trikova kako se Ajfon može napuniti duplo brže nego što bi se inače napunio i toliko su jednostavni da možete da počnete da ih upotrebljavate odmah.

Najvažnija stvar je da Ajfon prebacite u "airplane mode". Mobilni tako neće trošiti energiju na notifikacije, poruke ili traženje internet signala.

NIJE REALNO: Evo kolika je STVARNA OPASNOST od hakera u današnjem svetu

Zatim, sa njega skinite masku da se telefon ne bi zagrevao više nego što treba. Naime, baterijama u mobilnim telefonima izuzetno smetaju visoke temperature, a maske mogu da zadržavaju toplotu pa i na službenim stranicama Epla stoji da bi u nekim slučajevima trebalo skinuti masku tokom punjenja.

Ajfon
Foto: Profimedia/ilustracija

Posle ovih koraka jednostavno ostavite telefon na miru. Nemojte da "palite" ekran i nemojte svaki čas da proveravate koliko se napunio jer i to troši energiju.

"Business Insider" piše da bi bilo dobro i da ga punite preko punjača za Ajpod umesto preko originalnog punjača. Testovi su pokazali da se mobilni telefon preko takvog punjača puni i do 40 posto brže nego inače. S originalnim punjačem za Ajfon do 100 posto doći ćete za 221 minut, dok će punjač za Ajpod to vreme smanjiti na 127 minuta.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Mist
-2 Beograd