fbpx
Skip to main content
Facebook

JOŠ JEDNA U NIZU: Ovog puta nije bilo curenja informacija, OPTUŽILI ih za RASIZAM

Foto: Profimedia/ilustracija
Kruže priče o lošem tretmanu afro-američkim radnicima...

Fejsbuk je pre nešto više od godinu dana optužen da se loše odnosi prema afro-američkim radnicima, ali i korisnicima, a prema svedočenjima zaposlenih skoro da se ništa nije promenilo.

prijatelji se smeju
Foto: Profimedia

Tako se na Mediumu pojavio anonimni post iza kojeg stoji profil “FB Blind,” u kojem je kompanija još jednom optužena da osnažuje rasizam koji ugrožava određene grupe, a u postu može da se pročita i o nekoliko incidenata, te da se tako bolje razume diskriminacija koju zaposleni trpe.

ŠOKANTNO: USKORO ćete moći sami da napravite AI robota

ŠOKANTNO: USKORO ćete moći sami da napravite AI robota

Više ništa neće biti isto: Jutjub sprema VELIKE PROMENE!

Više ništa neće biti isto: Jutjub sprema VELIKE PROMENE!

DOKLE VIŠE: Opet optužbe ka FEJSBUKU zbog zloupotrebe ličnih podataka

DOKLE VIŠE: Opet optužbe ka FEJSBUKU zbog zloupotrebe ličnih podataka

Jedna situacija govori o nadređenom koji je pokušao da ostale kolege ubedi da radnicima daju negativne ocene, a samo zbog njihove boje kože. Kolege su odbile, i nadređenog prijavile odseku za ljudske resurse koji na kraju ipak nije preduzeo nikakve mere.

Ovo je samo jedan od incidenata, pa izgleda da ni velike kompanije nisu dovoljno evoluirale da bi bile potpuno lišene ljudske gluposti. Fejsbuk je, nakon objavljenog posta koji je brzo postao viralan, objavio izvinjenje u kojem stoji da niko u kompaniji, niti bilo gde na svetu, ne bi trebalo da trpi diskriminaciju.

Kompanija je obećala da će ozbiljnije raditi na rešavanju ovog problema, pa ostaje da se vidi da li će i koliko brzo problem biti bar ublažen, budući da rešenje zahteva još mnogo drugih promena.

Pročitajte i:

SD vesti

Vremenska prognoza
Slaba kiša
2 Beograd