fbpx
Skip to main content
prototip roletna telefona

Kompanije koje su proizvele ROLETNA MOBILNE TELEFONE sada čeka PRAVNA BITKA!

Foto: Youtube Printscreen/CNET Highlights
Posle kompanija LG i Oppo, novom trendu, navodno, pridružuju se Samsung, Huawei, Xiaomi...

Kinezi su nedavno iznenadili svet revolucionarnim konceptom Oppo X 2021. Uređaji s “roletna” ekranom, kako smo ih popularno nazvali, predstavljaju trend koji ozbiljno ugrožava preklopne i savitljive telefone.

Pored kompanije Oppo, u trku je uključen korejski LG Electronics, a izgleda i tehnološki gigant Samsung, ako je suditi po objavama insajdera “Ice Universe”.

Tehnološka trka

Dakle, spekulacije se odnose na model Galaxy Z Fold S, čija je premijera planirana u budućnosti. Specifikacije su u magli, ali je osnova navodno slična kineskom konceptu, prenosi T3.

Pomenuti insajder, kredibilne biografije, objavljuje da je projekat u test-fazi (laboratorijsko ispitivanje), i da neće biti u prodaji još dugo vremena.

On tvrdi da Huawei, Xiaomi i drugi proizvođači “motre” na istu tehnologiju.

“Ključ” u rukama Kineza?

Učešće Samsunga u najnovijoj trci ne bi trebalo da čudi. Govorimo o proizvođaču koji je pokrenuo trend savitljivih telefona, uvek spremnom za nove poduhvate.

Ipak, u slučaju “roletna” dizajna možemo očekivati zanimljivu pravnu bitku, jer je Oppo prijavio 122 patenta za model X 2021!

Ukoliko budu odobreni, Kinezi će držati “ključ” za tržište novih telefona, posebno jer imaju 12 patenata samo za mehanizam displeja.

 

SD vesti

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
-3 Beograd