fbpx
Skip to main content
SMS

KONAČNO: Majkrosoft uveo novinu koja pretenduje da pobedi SMS aplikaciju

Foto: Profimedia/ilustracija
Neverovatno...

Microsoft je nedavno najavio da donosi podršku za novi servis, koji bi trebalo da bude nova generacija SMS poruka.

Mlada devojka kucam SMS dok vozi
Foto: Profimedia/ilustracija

Jedna od najpotcenjenijih funkcija za korisnike Windows 10 je aplikacija Your phone. Osmišljena je tako da poboljša odnos između Microsoftovog operativnog sistema i Androida.

Your phone vam omogućava da primate obaveštenja sa svojih aplikacija direktno na računar, što je jako korisno ako vam trenutno telefon nije pri ruci.

TRI REČI KOJE SU PROMENILE SVET: Umro je čovek koji je olakšao život MILIONIMA LJUDI! (FOTO)

TRI REČI KOJE SU PROMENILE SVET: Umro je čovek koji je olakšao život MILIONIMA LJUDI! (FOTO)

ODLAZI: Ovog meseca se gasi PlayStation prodavnica

ODLAZI: Ovog meseca se gasi PlayStation prodavnica

HIT: Novi model predstaviće krajem marta

HIT: Novi model predstaviće krajem marta

Takođe možete da šaljete i primate poruke, kao i da upućujete i primate pozive sa svog računara. Možete i da pristupite galeriji ili nekim drugim aplikacijama vašeg telefona.

Šta je novo?

Microsoft je nedavno objavio da u aplikaciju Your Phone donosi podršku za Rich Communication Services, poznatiju kao RCS.

Mnoge velike kompanije, kao što je Google, RCS predstavljaju kao sledeću generaciju SMS poruka. Na mnogo načina, RCS funkcioniše vrlo slično uslugama za četovanje koje nude iMessage, WhatsApp i Facebook Messenger.

Poruke se mogu slati ako se koriste Wi-Fi ili mobilni podaci, video-snimci i fotografije mogu se takođe slati, a moguće je napraviti i grupne četove.

Jedini pravi problem sa RCS-om je činjenica da on ne nudi end-to-end enkripciju poruka, a to je nešto čime se iMessage i WhatsApp ponose. Ipak, i dalje nudi veliko poboljšanje u odnosu na obične SMS poruke.

RCS sistem, nažalost, za sada je omogućen samo za one koji imaju novi Samsung Galaxy S20. Nije potpuno jasno da li će i ostali Android uređaji dobiti ovu opciju, piše Daily Express.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
8 Beograd

Korona skener

Korona virus COVID-19