Skip to main content
Whatsapp

KORISNICI SU BESNI! Kompanija najavila reklame na Whats App-u

Foto: Profimedia
Katastrofa!

Nadolazeća prilagodba poslovnim korisnicima mnoge je dosadašnje korisnike prilično zabrinula.

Pometnja dolazi usled nedavno najavljenih promena koje će Fejsbuku, vlasniku WhatsAppa, omogućiti da zaradi na inače besplatnoj aplikaciji.

Prva velika nadogradnja omogućuje kompanijama da komuniciraju s korisnicima, što uključuje prodaju i reklamiranje putem popualrnog appa.

AJAOO, NEEE, BAŠ ZATO SMO GA VOLELI: WhatsApp uvodi drastične promene!

Počelo je testiranje alata za WhatsApp Business, novu iteraciju WhatsAppa napravljenu za male kompanije, a Fejsbuk planira razviti i verziju za veće poslovne korisnike koji funkcionišu na globalnom nivou.

Aplikacija WhatsApp Business trenutno je potpuno besplatna, ali Fejsbuk najavljuje da će je u budućnosti naplaćivati.

- Svakog dana našu uslugu koristi preko milijardu ljudi kako bi ostali u kontaktu s porodicama i prijateljima. S vremenom sve veći broj korisnika koristi aplikaciju kako bi komuniciralo s kompanijom do koje im je stalo - piše u blogu WhatsApp. 

Whatsapp pod lupom
Foto: Profimedia/ilustracija

- Brojni kontakti ostvaruju se svakog dana, bilo to zato jer neko naručuje kolače u lokalnoj poslastičarnici ili kupuje odeću u obližnjoj trgovini s odećom. Način na koji se ovo odvija u WhatsAppu je prilično rudimentalan. Velike kompanije će moći da koriste naša rešenja kako bi korisnicima ponudili korisne podsetnike poput vremena letova, termina dostave i još mnogo toga drugog."

Ova objava je, naravno, stvorila strahove oko skorašnje navale reklama na WhatsApp, ali utešna je okolnost ta što će obični korisnici komunikaciju s onim poslovnima prvo trebati dozvoliti, prenosi Tportal.

Premda opcija blokiranja kompanija na vašem WhatsAppu ne znači da one nikad neće doći, kompanija je više puta naglasila da one "smetaju u komunikaciji."

Ova izjava, doduše, donesena je pre nego što je WhatsApp završio u rukama Facebooka.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd