fbpx
Skip to main content
Devojka koja plače sa telefonom u ruci

Korisnici u šoku! Posle 20 godina će ugasiti ovu opciju! Pozdravite se sa njom 17.jula!

Foto: Profimedia/ilustracija
Prate nove trendove.

Nakon što je "AOL Instant Messenger" ugašen 15. decembra prošle godine, sada je došao red na to da ista sudbina zadesi i legendarni "Yahoo Messenger", jedan od originalnih chat servisa. Gašenje "Yahoo Messengera" je planirano za 17. jul ove godine. Oni koji to žele, svoju istoriju chatovanja mogu preuzeti, tokom narednih šest meseci. 

GEST VREDAN DIVLJENJA: Majka Sergeja Milinkovića jednim potezom ODUŠEVILA CELU SRBIJU (VIDEO)

yahoo
Foto: Profimedia

"Oath", kompanija koja je u vlasništvu Verizona i koja trenutno upravlja "Yahoo Messengerom", nije objavila nikakve planove o tome da li će mesendžer zameniti nečim novim, što bi moglo biti konkurencija "WhatsAppu" ili "Facebook Messengeru".

NOVOSTI IZ GUGLA: Stiže NOVI Džimejl, STARI će uskoro biti UGAŠEN!

"Yahoo Messenger" je lansiran 9. marta 1998. godine, kao "Yahoo Pager", a potom je 21. juna 1999. godine dobio svoj legendarni naziv. To znači da će 17. jula 2018. godine, kada servis bude konačno ugašen, "Yahoo Messenger" imati 20 godina četiri meseca i 8 dana.

Facebook Messenger
Foto: Profimedia

LUDNICA! Logitech kreira tastaturu dizajniranu za virtuelnu realnost (VIDEO)

"Oath" je ovu priliku iskoristio kako bi sve korisnike podsetio na "Yahoo Squirrel", koji predstavlja aplikaciju za razmenu poruka baziranu na sistemu pozivnica, a koja se trenutno nalazi u beti. Potreban je zahtev (pozivnica) za pristupanje beti kako bi se koristio "Yahoo Squirrel". Ostaje pitanje koliko vremenda će proći dok i ovaj servis za četovanje ne bude ugašen.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd