fbpx
Skip to main content
super mario

Legendarni Super Mario dostiže ASTRONOMSKE CENE nakon povlačenja igara iz prodaje!

Foto: Profimedia
Nedavno je igra Super Mario 3D All-Stars zauvek uklonjena iz prodaje na Nintendo platformi, pa su se zato prepodavci bacili na posao...

Noćne more ljubitelja Nintendo igara su se obistinile. Japanska kompanija je prošlog septembra i oktobra lansirala igre koje su imale ograničeni rok trajanja. Super Mario Bros. 35 i Super Mario 3D All-Stars ste jedino mogli da igrate do 31. marta, a Nintendo je čak prestao i da pravi fizičke kopije poslednje pomenute igre.

Iako nema nekog logičnog objašnjenja za ovakav potez, izgleda da je jedina svrha bila da se poveća prodaja ovih igara i stvori visoka tražnja zbog ograničenog vremena. Možda i da se usput pasivno pomogne preprodavcima kakav je bio slučaj sa većinom ograničenih ekskluziva koje je Nintendo do sada izbacivao.

Posebno je popularna bila kompilacija Super Mario 3D All-Stars koja je, u kratkom roku, prodata 8 miliona primeraka i koja sadrži Super Mario 64, Super Mario Sunshine i Super Mario Galaxy naslove. Kao što je zajednica upozoravala, istog trena kada su igre povučene, preprodavci su počeli da niču, a fizička verzija igre je na nekim sajtovima već dostigla cenu od oko 2.000 dolara. Nintendo i dalje nije dao nikakvo obrazloženje zašto su igre povučene sa prodavnice, ali kruže glasine da će moći da se igre kupe individualno na popustima.

super mario
super mario
Foto: Profimedia

Jedina šansa da se po nekoj normalnoj ceni domognete Super Mario 3D All-Stars je ako su u nekoj prodavnici ostale fizičke kopije igre, pošto se u zadnje vreme kupovina uglavnom obavlja putem interneta. Svakako veliki finansijski uspeh kompilacije, koja je za prodala rekordan broj kopija za tri meseca iako su igre samo portovi starih naslova u visokoj rezoluciji bez ikakvih dodatnih sadržaja.

SD vesti

Vremenska prognoza
Slaba kiša
17 Beograd