fbpx
Skip to main content
Dečak gleda laptop

DA BISMO BILI UPUĆENI: Jutjub će emitovati POTVRĐENE snimke o korona virusu!

Foto: Profimedia
Lepa vest.

Iz YouTube-a su objavili da će početi sa emitovanjem verifikovanih video snimaka o Korona virusu, kako bi se njihovi korisnici informisali o globalnoj pandemiji koja preti celom svetu. Time će YouTube uzeti u obzir kao važne samo snimke koji su pouzdani, verifikovani i provereni, čime će se naći ispred snimaka običnih korisnika. Težnja je da se što veći broj korisnika informiše o virusu i opasnostima koje sa sobom nosi.

JuTjub
Foto: Profimedia

YouTube se bori protiv dezinformacija

Prema YouTube-u, ovi snimci odnosno njihova lista generisaće se uz pomoć algoritma, pri čemu će se koristiti stotine različitih parametara pri odabiru video snimaka za listu preporučenih. Među tim parametrima nalaze se i relevantnost, kada su objavljeni snimci i koji je region gledatelja.

OPRAVDANO: Gugl očekuje povećan broj AI grešaka

OPRAVDANO: Gugl očekuje povećan broj AI grešaka

DALI DOPRINOS BORBI: Gugl pokrenuo sajt koji "predoseća tok" širenja zaraze

DALI DOPRINOS BORBI: Gugl pokrenuo sajt koji "predoseća tok" širenja zaraze

USKORO NA INSTAGRAMU: Poruke koje se same uništavaju!

USKORO NA INSTAGRAMU: Poruke koje se same uništavaju!

Kao i sve druge organizacije i servisi ovih dana, i YouTube pokušava da se bori protiv dezinformacija tokom neviđene globalne zdravstvene krize. Objavljeno je mnogo snimaka o teoriji kako je Korona virus prouzrokovan 5G zračenjem. Sa jednom idejom, nastalo je mnogo snimaka na ovu temu, pa se praktično ova teorija širila jednako kao i virus.

I druge kompanije uvele se posebne vidove zaštite od lažnih vesti, a među njima su i Facebook, Twitter, Snapchat i TikTok. U Sjedinjenim Američkim Državama su velike tehnološke korporacije formirale grupu za borbu protiv dezinformacija i prevara vezanih za Korona virus. U ovu grupu spadaju Facebook, Google, LinkedIn, Microsoft, Reddit, Twitter i YouTube.

Što se tiče ove nove inicijative YouTube-a, ona će biti pokrenuta od ove nedelje u 16 zemalja, uključujući SAD, Veliku Britaniju, Brazil, Indiju, Nemačku, Francusku, Italiju i Japan. Narednih dana biće proširena i na druge zemlje.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd

Korona skener

Korona virus COVID-19