fbpx
Skip to main content
Microsoft Kina kancelarije

LEPA VEST: Nakon velikog interesovanja, Majkrosoft predstavio nove opcije

Foto: Profimedia
Microsoft Teams dobija poboljšanja...

Microsoft je 19. marta predstavio nove Teams opcije, čime je obeležio tri godine postojanja servisa, ali i izašao susret velikom interesovanju korisnika koji u vreme karantina rade od kuće.

Microsoft logo
Foto: Profimedia/ilustracija

Nakon što je 16. marta došlo do prekida u funkcionisanju Teams servisa, a zbog toga što se u kratkom roku prijavio veliki broj novih korisnika – 11. marta je zabeleženo 32 miliona dnevnih korisnika, da bi 18. marta taj broj skočio na čak 44 miliona – kompanija je odlučila da korisnicima predstavi neke nove opcije koje bi mogle da im budu od pomoći. Naime, radi se o funkcijama koje su dizajnirane da poboljšaju iskustvo držanja sastanaka na daljinu, budući da je sve više onih koji sa kolegama i poslovnim partnerima komuniciraju na ovaj način.

OPRAVDANO: Gugl očekuje povećan broj AI grešaka

OPRAVDANO: Gugl očekuje povećan broj AI grešaka

DALI DOPRINOS BORBI: Gugl pokrenuo sajt koji "predoseća tok" širenja zaraze

DALI DOPRINOS BORBI: Gugl pokrenuo sajt koji "predoseća tok" širenja zaraze

USKORO NA INSTAGRAMU: Poruke koje se same uništavaju!

USKORO NA INSTAGRAMU: Poruke koje se same uništavaju!

Buduće opcije

41Tako bi uskoro trebalo da se pojavi opcija za ublažavanje pozadinske buke, koja bi funkcionisala u realnom vremenu, što je idealno za one koji rade od kuća u kojima ne borave sami, te im galama koju prave drugi ukućani često predstavlja problem. Microsoft za uklanjanje buke koristi veštačku inteligenciju, koja sve ono što ne dolazi neposredno iz mikrofona uklanja u rekordnom roku.

Pored ove Teams bi uskoro trebalo da dobije i “raise hand” funkciju, a radi se o tasteru koji će se pritiskati kada korisnik želi da postavi pitanje, što će biti korisno u okviru sastanaka na kojima učestvuje veliki broj ljudi. Servis će dobiti i offline mod, a kako bi korisnici poruke mogli da čitaju i bez internet konekcije, te pop out chat, a poruke će se otvarati u zasebnim prozorima, kako bi korisnici lakše mogli da upravljaju različitim razgovorima.

Sve najavljene opcije bi do korisnika trebalo da stignu u narednih nekoliko meseci, a poslednje izmene ukazuju na to kako pandemija polako menja načine poslovanja i komunikacije između zaposlenih.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
9 Beograd

Korona skener

Korona virus COVID-19