Skip to main content
Ajfon

LOŠE VESTI ZA KORISNIKE AJFONA: Zamena baterije za koji dan postaje DUPLO skuplja!

Foto: Profimedia/ilustracija
Do kraja godine.

Vlasnici Ajfona mogu jeftino da zamene bateriju još samo par dana, kao deo Epl programa. Zamena po nižoj ceni traje do kraja godine, posle čega će troškovi biti dramatično povećani. Za sada, nova baterija košta samo oko 28 evra, a posle nove godine cena baterije skočiće i do 72 evra.

Stare baterije mogu prouzrokovati značajne probleme vlasnicima Ajfona. Njihovom upotrebom, snaga počinje da opada, što podrazumeva da se smanjuje i životni vek telefona i da Epl mora usporiti poerformanse samog uređaja, kako bi se osiguralo da se ne pokvare, jer ne dobijaju dovoljno energije.

ZA KRAJ 2018: Kinezi su napravili slajder od pametnog telefona, i rešili problem koji svi imaju!

Otkriveno je da je Epl to radio - smanjivao performanse na starijim telefonima, a glasine su se duže čule o tome, pre nego što je kompanija zvanično priznala. To je dovelo do jeftinih popravki uređaja.

ajfon
Foto: Profimedia

Kada je ta priča izašla tokom novogodišnjih praznika 2017. godine, Epl se izvinio potrošačima a iz kompanije su rekli da će sniziti cenu popravki i omogućavajući ljudima da vrate performanse telefona, ako im je baterija loša.

To je značilo da se bilo koja baterija Ajfona može zameniti za samo 28 evra. A posle tog perioda ista usluga će koštati oko 50 evra za većinu telefona i oko 72 evra za Ajfon X, prenosi Indipendent.

Ajfon X nedavno je postao pogodan za usporavanje, što Epl još primenjuje na opterećenije baterije, kako bi se osiguralo da rade ispravno. Jedan od načina oporavka baterije ponuđen je korisnicima kroz opciju da se isključi, što se može naći u Settings-u.

Usluga za telefone pokrivene garantnim rokom ostaće besplatna, kao i za one koji imaju proširenu pokrivenost AppleCare-om, kao i do sada.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
28 Beograd