Skip to main content
 • Read more Donald Tramp i Vladimir Putin Info

  Trampov BRUTALAN ultimatum: Srbi, okrenite leđa Putinu i dobićete sever Kosova i Republiku Srpsku

 • Read more Predrag Laković VIP

  TUŽAN KRAJ SRPSKE GLUMAČKE LEGENDE: Otišao je na pecanje i više se nije vratio - kada je telo nađeno, iza svega je ostala sumnja

 • Read more stil Vesti

  Budite DAMA uvek i svuda: Na ženi od stila OVO nikada nećete videti!

 • Read more policija Hronika

  Ova Beograđanka je VARALA ljude da su joj deca SMRTNO BOLESNA: Uzela više od 2 MILIONA dinara, a evo i kako

 • Read more Fudbalska reprezentacija Kostarike Svetsko prvenstvo 2018

  Orlovi, pazite se, SVI vaši rivali su POBEDILI (VIDEO)

 • Read more 1999 Društvo

  Jeziva CRNA STATISTIKA: Na Srbiju je 1999. godine bačen ogroman broj BOMBI poput one u HIROŠIMI

 • Read more Policija Hronika

  Ubijen verenik KARLEUŠINE kume: Detalji brutalne likvidacije u Žarkovu

JuTjub

MASOVNA ČISTKA: Gugl upošljava 10.000 ljudi da uklanjaju nepoželjne sadržaje na Jutjubu

Foto: Profimedia
Njihovim naporima će se priključiti i savetnici u vidu naučnika i stručnjaka koji će pružati podršku u razumevanju novih pojava i problema.

Šefica Jutjuba Suzan Vojcicki objavila je na službenom blogu kompanije korake koje će Gugl preduzeti kako bi na svom video servisu imao samo sadržaj koji je u skladu s njihovim pravilima korišćenja. Dugotrajna borba s video sadržajima koji promovišu nasilje, terorizam i ostale ekstremističke oblike ponašanja nije jednostavna na otvorenoj platformi kao što je Jutjub.

Ova je platforma u svojoj 10-godišnjoj istoriji pripomogla širenju vesti, podsticanju društvenih promena, ali svakodnevno služi i za zabavu, edukaciju i posao. No, neki je korisnici upotrebljavaju za širenje ekstremizma, lažnih vesti, propagandu, napastovanje i izazivanje štete – što nije u skladu s politikom Gugla i Jutjuba. Do sada su se u kompaniji protiv toga borili brojnim moderatorima ali i veštačkom inteligencijom kako bi uklanjali sve nepoželjne sadržaje, a sada je najavljeno širenje kapaciteta za postizanje tog cilja.

DEČAK (13) JE NOVI TESLA! U očevoj radionici napravio IZUM koji je ZAPANJIO svet... (VIDEO)

Dečak gleda laptop
Foto: Profimedia

Vojcicki kaže kako su ljudski moderatori ključ uspeha, jer oni efikasno uklanjaju neželjeni sadržaj, ali i "treniraju" algoritme za isti posao. Stoga će kompanija u 2018. godini njihov broj povećati na čak 10.000. Njihovim će se naporima priključiti i savetnici u vidu naučnika i stručnjaka koji će pružati podršku u razumevanju novih pojava i problema.

Osim nasilja i ekstremizma, Jutjubovi AI sistemi sada uče da prepoznaju i govor mržnje te sadržaje nepodobne za prikazivanje deci. Svemu ovome kompanija će pridodati i nešto stroži proces uključivanja videa i njihovih kreatora u sistem monetizacije, čime će biti izbegnuta situacija da se oglasi prikazuju na nepoželjnim sadržajima, kako je to bilo u nekoliko slučajeva do sada.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
-1 Beograd