fbpx
Skip to main content
Amazon

Mekenzi Bezos donirala 1,7 milijardi dolara

Foto: Profimedia/ilustracija
Novac je namenjen borbi za rasnu jednakost...

Mackenzie Bezos, bivša supruga osnivača Amazona, Jeffa Bezosa, donirala je u dobrotvorne svrhe 1,7 milijardi dolara svog ličnog bogatstva, navedeno je u utorak na blogu Medium. Njeni dobrotvorni doprinosi idu u prilogu potpisanom obećanju tokom 2019. godine da će većinu svog bogatstva donirati kroz filantropske stvari.

Amazon
Foto: Profimedia

Pomoć marginalizovanim zajednicama

Pac-man puni 40 godina

Pac-man puni 40 godina

LOŠE VESTI ZA FANOVE: Tramp će ZABRANITI TikTok, a evo KADA odredba stupa na snagu

LOŠE VESTI ZA FANOVE: Tramp će ZABRANITI TikTok, a evo KADA odredba stupa na snagu

Oteli nalog poznate finansijske organizacije

Oteli nalog poznate finansijske organizacije

Mackenzie Bezos je odlučila da donira 1,7 milijardi dolara organizacijama koje se zalažu za rasnu i rodnu jednakost, ekonomsku mobilnost, javno zdravlje, klimatske promene i još mnogo toga. Gospođa Skot, kako se sada predstavlja, prijavila je tim neprofitnih savetnika koji će imati predstavnike marginalizovanih zajednica, kako bi joj pomogli da identifikuje najefikasnije dobrotvorne organizacije.

Skot je doprinela sa skoro 600 miliona dolara sredstava za rešavanje rasnih problema, i oko 400 miliona dolara za inicijative za ekonomsku mobilnost. Takođe je donirala: 133 miliona dolara za rodnu jednakost; 130 miliona dolara za globalni razvoj; 128 miliona dolara za javno zdravstvo; 125 miliona dolara za klimatske promene; 72 miliona dolara za funkcionalnu demokratiju; 46 miliona dolara za razvoj LGBTQ+ zajednice; 55 miliona dolara za uzroke povezane sa empatijom i premošćavanjem podele. Njen bivši suprug, Jeff Bezos, najbogatija je osoba na svetu sa neto vrednošću od 170 milijardi dolara. Smatra se da je Mackenzie Skot treća najbogatija žena na svetu, čije bogatstvo se procenjuje na oko 36 milijardi dolara. Njeno bogatstvo potiče od 4% udela u Amazonu, koji je dobila nakon razvoda.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd