fbpx
Skip to main content
Microsoft Edge

Microsoft Edge ima novu opciju

Foto: Profimedia
Zanimljivo...

Pop-up koji u okviru nekog sajta od korisnika traži dozvolu da ubuduće šalje obaveštenja o novim sadržajima iritira mnoge, te je često razlog da se od nekog web-sajta odustane. Microsoft bi tu nevolju mogao da ublaži, a uz pomoć nove opcije za Edge.

Google Chrome internet pretraživač
Foto: Profimedia

Utišavanje obaveštenja…zauvek

Amazon vodi borbu za kosmički prostor

Amazon vodi borbu za kosmički prostor

Kina ima nove kosmičke ambicije

Kina ima nove kosmičke ambicije

Twitch radi na novim "rijaliti" formatima

Twitch radi na novim "rijaliti" formatima

Naime, kompanija je odlučila da bi Edge trebalo da dobije funkciju koja pop-up obaveštenja krije za sva vremena, a odluka je usledila nakon što je nešto slično dobio i Google Chrome. I jedan i drugi pretraživač zasnivaju se na Chromium engine-u, pa se i nova funkcija temelji na istoj dozvoli da se „notifikacije utišaju“. Pored toga što krije obaveštenja na legitimnim web-sajtovima, nova funkcija isto čini i na malicioznim portalima, što je možda još važnije, budući da pop-up elementi na piratskim lokacijama često sa sobom donose i opasne malvere, te druge maliciozne nevolje.

Nova Edge opcija bi do svih korisnika trebalo da stigne do kraja 2020. godine, a oni koji su nestrpljivi već mogu da je isprobaju na Edge 83 beta verziji, ako odu na Settings > Site Settings > Notifications, te uključe “Use quieter messaging.”

SD vesti

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
19 Beograd