Skip to main content
Ajfon

NAJNOVIJI IZVEŠTAJI TVRDE: Novi AJFON neće imati senzor za otisak prsta

Foto: Profimedia/ilustracija
Ajfon 8 biće predstavljen ovog meseca.

Ako je verovati najnovijim izveštajima, Eplov Ajfon 8, koji će biti predstavljen ovog meseca, neće posedovati "Touch ID "senzor za otisak prsta.

ČISTKA NA FEJSBUKU! Pogašeno PREKO 400 ruskih profila zbog aktivnosti tokom američkih izbora

"Touch ID" je znatno uticao na popularnost Ajfona kada je uveden 2013. godine, a u proteklih nekoliko meseci je bilo oprečnih izveštaja kada je reč o njegovoj budućnosti. Pisalo se da bi ga mogla zameniti tehnologija prepoznavanja lica, što se potvrđuje i u najnovijem izveštaju.

ajfon
Foto: Profimedia

Naime, "Journal" piše da je Epl odustao od senzora "Touch ID" na novom Ajfonu jer je naišao na velike probleme prilikom pokušaja da ga ugradi u ekran novog smartfona. Ti problemi su u kombinaciji sa drugim povezanim sa korišćenjem OLED ekrana rezultirali odgađanje proizvodnje za mesec dana. Epl je na kraju navodno odlučio da u potpunosti izbaci senzor za otisak prsta i osloni se na tehnologiju prepoznavanja lica, koja će se koristiti za otključavanje smartfona.

Ovo odglaganje bi moglo da dovede do manjka zaliha Ajfona 8 kada se on pojavi na tržištu. Moguće je da ovaj uređaj neće biti predstavljen istog dana kada budu ostala dva, odnosno poboljšane verzije Ajfona 7 i 7 Plus. Stoga, Ajfon 8 neće završiti u rukama kupaca do kraja meseca, a možda i do kraja sledećeg.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Slaba kiša
16 Beograd