fbpx
Skip to main content
Top 5 najboljih muških parfema!

NASA napravila parfem koji miriše na SVEMIR

Foto: Profimedia/ilustracija
Neverovatno...

Jedna od stvari koje stanovnici Zemlje ne mogu da iskuse je mirise izvan naše atmosfere. Pre oko jedne decenije, hemičari iz NASA-e napravili su miris koji budućim astronautima treba da ukaže kako miriše svemir. Međutim, zbog različitih birokratskih zavrzlama razvoj je zaustavljen.

Svemir miriše na biftek

Kompanija Eau de Space je iskoristila zakon o slobodi protoka informacija, ali je imala i mnogo sreće i odlučnosti, tako da je uspela da dobije formulu tog mirisa. Zahvaljujući tome, javnost je prvi put dobila mogućnost da u bočici oseti kako miriše bezvazdušni prostor.

Nedavno je izvršena transakcija od milijardu dolara u Bitkoinu

Nedavno je izvršena transakcija od milijardu dolara u Bitkoinu

Prošlo je 50 godina od prvog komercijlanog video poziva

Prošlo je 50 godina od prvog komercijlanog video poziva

Samsung neće učestvovati na ovodišnjem IFA sajmu

Samsung neće učestvovati na ovodišnjem IFA sajmu

Astronaut Tony Antonelli rekao je da svemir miriše „jako i jedinstveno“ i da se ne može uporediti ni sa jednim mirisom koji se oseća na našoj planeti. Prema Eau de Space, ljudi koji su probali ovaj miris, opisali su ga kao kombinaciju „dimljenog i gorkog začinjenog bifteka sa malinom i rumom“.

„Smell of space“ košta 29 dolara na Kickstarter-u, a kompanija će za svaku prodatu bočicu donirati još jednu donirati bočicu K-12 STEM edukacionom centru. Inače, Eau de Space ne planira da masovno proizvodi ovaj miris, pa kada istekne Kickstarter kampanja, šansa da nabavite ovaj parfem biće minimalna.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Slaba kiša
20 Beograd