fbpx
Skip to main content
Huawei

NAŠLI NAČIN: Huavei napravio aplikaciju za instaliranje popularnih Android aplikacija

Foto: Profimedia
Ne predaju se...

Huawei je shvatio da je teško prodati telefone bez pristupa Google aplikacijama. To se najbolje videlo na telefonu Mate 30 (prvom modelu na kome je došao Android bez Google podrške), koji je van Kine do sada prodat u praktično zanemarljivoj količini. Zato su u kompaniji rešili da pripomognu prodaju tog, ali i svih budućih telefona, tako što su napravili aplikaciju koja omogućava instaliranje popularnih Android aplikacija „zaobilaznim“ putem.

huawei
Foto: Profimedia

Ova aplikacija, nazvana „AppSearch“ je za sada dostupna u Nemačkoj, jednoj od retkih evropskih država u kojima se prodaje Mate 30. Ona korisnicima pomaže da na Mate 30 instaliraju popularne aplikacije kao što su Facebook ili WhatsApp.

OPRAVDANO: Gugl očekuje povećan broj AI grešaka

OPRAVDANO: Gugl očekuje povećan broj AI grešaka

DALI DOPRINOS BORBI: Gugl pokrenuo sajt koji "predoseća tok" širenja zaraze

DALI DOPRINOS BORBI: Gugl pokrenuo sajt koji "predoseća tok" širenja zaraze

USKORO NA INSTAGRAMU: Poruke koje se same uništavaju!

USKORO NA INSTAGRAMU: Poruke koje se same uništavaju!

Aplikacija bi trebala da radi i na uskoro očekivanoj P40 seriji telefona, kao i Mate X modelima, a dostupna je za preuzimanje sa Huawei AppGallery prodavnice. Prema rečima korisnika koji su je isprobali, aplikacija ne obezbeđuje direktno preuzimanje i instalaciju željenih aplikacija, već upućuje korisnike na lokacije odakle mogu da ih preuzmu. Huawei je u opisu eksplicitno naveo aplikacija služi samo za asistiranje korisnicima da pronađu popularne aplikacije konsolidacijom više alternativnih lokacija za njihovo preuzimanje, među kojima su  Amazon, APKPure, APKMirror kao i HGS.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd

Korona skener

Korona virus COVID-19