Skip to main content
elektronski čitači

NE BOJTE SE TEHNOLOGIJE: Ovaj uređaj je idealan za ljude koji ne mogu da savladaju svet interneta

Foto: Profimedia/ilustracija
Jednostavno i korisno!

Slušni aparati nisu proteklih godina pokazali značajan iskorak kada su u pitanju tehnološke inovacije, jer je njihov način rada odavno prihvaćen i optimalno razvijen. Međutim, da ne mora da bude baš tako, pobrinula se kompanija Starkey Hearing Technologies.

Ta kompanija je predstavila svoj "Livio AI" slušni aparat, prvi takav uređaj koji poseduje veštačku inteligenciju. Njegova nova verzija postala je još pametnija. 

PRESTANITE OVO DA RADITE: Podižete mobilni kako biste uhvatili signal? Nemojte ni slučajno

Činjenica je da slušne aparate koriste uglavnom stariji ljudi, koji nisu baš tipična grupa korisnika raznih internet stvari. Slušni aparat, koji je mnogima od njih neophodan, pomoći će da se to promeni. 

Livio AI dolazi sa Alexa virtuelnim asistentom, ima glasovnu kontrolu i ugrađen prevodilac za više jezika. A neke od dodatnih funkcija, koje mogu biti veoma korisne starijim ljudima, su detekcija padova i praćenje rada srca. 

Prema zvaničnim podacima nadležnih američkih službi, svakih 11 sekundi jedna starija osoba potraži medicinsku pomoć zbog pada, a oko 12 miliona starijih Amerikanaca godišnje završi u hitnim službama, zbog povreda. Livio ima funkciju Fall Alert koja će u slučaju detekcije pada odmah poslati informaciju na odabrani kontakt. 

U delu aparata koji se stavlja u uho, ugrađeni su senzori koji prate otkucaje srca, što može da bude veoma korisno, ne samo za starije ljude, već i za druge grupe korisnika koji žele da poboljšaju svoje zdravlje.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
28 Beograd