fbpx
Skip to main content
wifi

NE DOZVOLITE DA VAM NEKO OMETA WI-FI SIGNAL! Rešite to na najlakši mogući način

Foto: Profimedia
Kratko i jasno...

Ako vam je Wi-Fi spor ili radi sa zakašnjenjem, moguć razlog tome je, da vaš komšija koristi isti kanal Wi-Fi signala na svom ruteru kao i vi. Iako niste na istoj mreži, drugi uređaji mogu smetati vašem. Ali, to se lako može popraviti.

Kada je upitanju Mac, držite Options dugme i kliknite na Wi-Fi iz padajućeg menija i izaberite Open Wireless Diagnostics. Potom idite na Window, zatim na Scan (ignorišite setup wizard) i pritisnite Scan now na mestima gde ćete najverovatnije koristiti Wi-Fi. Mac će vam predložiti kanale koje da koristite te ih zabeležite.

Zasviraj mi, TETOVAŽO! Da, one to zaista mogu - treba samo da odaberete melodiju (VIDEO)

Internet podaci
Foto: Profimedia/ilustracija

Da bi koristili iPhone za skeniranje, skinite AirPort Utility aplikaciju. omogućite Wi-Fi skener u podešavanjima i koristite je da skenirate vaš dom i videćete na kojim kanalima rade mreže u vašem dometu i da li se preklapaju. Na Windows uređajima koristite Acrylic Wi-Fi program a za Android postoji aplikacija Wi-Fi Analyzer, sa kojima vršite skeniranje.

Kada se završili skeniranje, ulogujte se u vaš ruter, ukucavajući njegovu IPadresu u internet pregledač. Najčešće IP adrese su 192.168.1.1 i 192.168.0.1, u zavisnosti od modela. Ponekad proizvođači imaju i poseban softver.

Idite na osnovna wireless podešavanja, što bi trebala biti jedna od prvih opcija. Locirajte svoju mrežu i promenite kanal na onaj koji ste zabeležili. Na starijem 2.6 GHz standardu, najbolji kanali su 1, 6, i 11. Sačuvajte podešavanja i to je to, sada bi trebali imate manje smetnji na vašem Wi-Fi signalu.

 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd