Utorak 19. mar 2024.
Laptop

NE IGRAJTE SE! Nipošto ne držite LAPTOP na ovom mestu! Sigurno to radite - posledice mogu biti OZBILJNE

Foto: Profimedia
Ni pod razno!

Jedna od najvećih prednosti posedovanja laptopa jeste mogućnost da ga koristite gde god želite. Ipak, iako možete da ga nosite svuda sa sobom, postoji jedno mesto na kom nikako ne biste trebali da ga ostavljate.

Ako volite da gledate filmove ili radite u krevetu, onda nikako ne bi trebalo da kompjuter ostavljate da stoji direktno na krevetu, ili jastuku.

MOLIMO VAS, BITNO JE: Od danas ovo NIPOŠTO nemojte tražiti na Google-u

Kao što je to slučaj sa desktop kompjuterima, i laptopovima je potrebna određena količina strujanja vazduha oko internih komponenti kako bi se sprečio porast temperature u unutrašnjosti koja može da bude fatalna.

Devojka sa kompjuterom
Devojka sa kompjuterom
Foto: Profimedia/ilustracija

Ako okrenete laptop, na donjoj strani ćete videti nekoliko rešetki koje se tu da dozvole ventilatoru da uvlači vazduh u kućište. Ovaj protok vazduha hladi komponente jer izvlači toplotu oko njih. Međutim, jorgani, pokrivači i jastuci blokiraju ulaz svežeg vazduha sa donje strane, zbog čega temperatura može da raste i ošteti hardver.

Veliko iznenađenje za korisnike: Skajp uvodi snimanje poziva!

Nema ničeg lošeg u korišćenju kompjutera u krevetu, ali postarajte se da je on na odgovarajućem postolju ili nekoj tvrdoj površini dok radi.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd