fbpx
Skip to main content
Profimedia

Ne pristajete na nova pravila WhatsAppa o privatnosti? Evo šta će vam se desiti sa nalogom...

Foto: Profimedia
Korisniku koji ne želi da prihvati nova pravila WhatsApp neće izbrisati nalog, ali...

WhatsApp je prošle nedelje saopštio da će korisnicima početi da šalje poruku sa informacijama o novim promenama pravila privatnosti, pre nego što od korisnika ponovo zatraži da ih prihvate.

Pominje se i da će unutar aplikacije biti dodat baner sa informacijama o novim pravilima i načinu postupanja sa privatnim podacima korisnika.

Sada iz WhatsAppa stižu i informacije o tome šta će se desiti sa nalozima onih korisnika koji ne budu želeli da prihvate nova pravila.

U WhatsApp-u smatraju da je pomeranje prvobitnog roka za prihvatanje novih pravila sa 8. februara na 15. maj, dovoljan rok da se korisnici detaljno upoznaju sa novim pravilima.

Profimedia
Foto: Profimedia

U slučaju da korisnik ne želi da prihvati nova pravila, WhatsApp neće izbrisati njegov nalog, ali će značajno ograničiti njegove funkcije.

Nekoliko nedelja nakon 15. maja, korisnici koji nisu kliknuli na "Accept" će neko vreme putem WhatsApp-a moći samo da primaju pozive i notifikacije. Iz aplikacije, međutim, neće moći ni da šalju, ni da čitaju poruke.

Nakon isteka tog perioda, i preostale funkcije će postepeno biti ukinute, a zatim će i nalog postati neaktivan. Ko tada bude želeo da ga aktivira, moraće, naravno, da prihvati novu politiku privatnosti.

One koji to ni tada ne budu želeli da urade, WhatsApp podseća da uvek iz aplikacije mogu da preuzmu svoju čet istoriju i da ugase svoj korisnički nalog.

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd