fbpx
Skip to main content
whatsapp

Ne, vaš WhatsApp nije promenio boju u pink, već je vaš telefon "zakačio" virus

Foto: Profimedia
Prepoznatljiva zelena boja je nekima možda previše "drečava", pa bi neka pastelnija alternativa možda mogla da izgleda bolje... Ni ne pomišljajte i ne klikćite na link!

Ako ste ikada pomislili da WhatsApp može biti bilo koje druge boje osim zelene, to vam se možda može i ostvariti.

Prepoznatljiva zelena boja je nekima možda previše "drečava", pa bi neka pastelnija alternativa možda mogla da izgleda bolje. Zato je tu sada ružičasta!

Iako, verovatno, to do sada niste imali prilike da vidite, WhatsApp u "pink" boji se pojavio u Indiji. Reč je o nadogradnja koja, nakon instalacije, ikonicu boji u ružičastu, prenosi MakeUseOf.

Ažuriranje korisnicima obećava mogućnost biranja između nekoliko različitih boja interfejsa, ali kad kliknete na link koji kruži među korisnicima WharsAppa, da biste do njega došli, vaš Android uređaj će dobiti - virus.

whatsapp
Foto: Profimedia

Ovde je reč o starom hakerskom triku koji, na iznenađenje stručnjaka za bezbednost, i danas još uvek radi.

A ako malo razmislite, videćete da je i logično da je reč o prevari. Nadogradnje softvera na Android i iOS platformama nikada ne treba istalirati preko neprovrenih linkova, već isključivo putema znaničnih prodavnica aplikaicja, App Store i Google Play Store.

Ovaj virus je, za sada primećen samo u Indiji, ali nije poznato da li će "prešao njene granice". U svakom slučaju, ako u WhatsAppu primetite link koji vas poziva da apgrejdujete aplikaciju na verziju koja menja boje, nipošto ne otvrajate taj link.

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd