fbpx
Skip to main content
Fortnite

NEKONVENCIONALAN POTEZ: Fornajt postaje sport na fizičkom i fakultetima

Foto: YouTube printscreen / Fortnite
Lud svet....

Đaci iz više od 13.000 srednjih škola imaće priliku da odmere snage u sopstvenoj ligi, koja će se odigrati ovog proleća.

Fortnite je vrlo popularna video igra, kako među srednjoškolcima, tako i među studentima. Izgleda da je i prosvetni sistem u Sjedinjenim Američkim Državama prepoznao tu strast, pa će sada tamošnje srednje škole i fakulteti dobiti priliku da se takmiče u sopstvenoj Fortnite ligi.

Ta video igra će se u nekoliko američkih škola i na pojedinim fakultetima smatrati sportskom aktivnošću ravnopravnom ragbiju ili bejzbolu, a sve je zasluga jednog startap preduzeća iz Los Anđelesa po imenu PlayVS, koje će u saradnji sa Epic Games-om, tvorcem Fortnite-a, uvesti ligu u kojoj će se takmičiti srednjoškolci i studenti fakulteta.

UPRKOS GIGANTIMA - ODLUČENO! Jedan punjač za sve telefone!

UPRKOS GIGANTIMA - ODLUČENO! Jedan punjač za sve telefone!

GUSKA KOJA TROLUJE: Pogledajte kako obična guska može da vam upropasti gejming

GUSKA KOJA TROLUJE: Pogledajte kako obična guska može da vam upropasti gejming

TRKA U OKVIRU KUĆE: Konzola Switch potuka SNES u ukupnom broju prodatih primeraka

TRKA U OKVIRU KUĆE: Konzola Switch potuka SNES u ukupnom broju prodatih primeraka

Od samih prosvetnih ustanova ne očekuje se puno, jer će se PlayVS pobrinuti da učešće bude pristupačno. Sve što bi gejmeri trebalo da urade jeste da se uloguju u PlayVS-ov sistem, gde će im biti zakazan meč.

Po završetku meča, PlayVS će sačiniti statistički pregled rezultata, koji će biti dostupan igračima, trenerima i ljubiteljima igre, kao da je reč o bilo kojoj sportskoj utakmici.

Mečevi će se igrati u ekipama od po dvoje. Ne postoji ograničen broj timova koji mogu da predstavljaju jednu prosvetnu ustanovu. Najbolje ekipe će napredovati kroz faze takmičenja i imaće šansu da osvoje prvenstvo, koje će se održati u maju. Epic Games će za prvu sezonu lige svim učesnicima obezbediti besplatnu prijavu.

Više od 13.000 srednjih škola je na listi čekanja da im se odobri učešće u Fortnite ligi, koja će debitovati 2. marta.

Pročitajte i:

SD vesti

Vremenska prognoza
Mist
4 Beograd