fbpx
Skip to main content
TikTok, Tik-tok, Tik-Tok, Tik Tok, Majkrosoft

NESTAJU vam klipovi sa Tik Toka? Otkriveno zašto...

Foto: Profimedia/ilustracija
Kada ubuduće njihov video bude uklonjen, korisnici će dobijati detaljna objašnjenja o tome zbog čega ih više nema na platformi

Sve do skoro, korisnici Tik Toka nisu uvek dobijali objašnjenja kada njihovi video klipovi budu uklonjeni sa te društvene mreže. Obično bi samo bili obavešteni da su, na neki način, prekršili "pavila zajednice" (community guidelines).

Međutim, Tik Tok je u četvrtak najavio da će ubuduće promeniti takvu praksu. Korisnici će, tako, kada njihov video bude uklonjen, dobijati detaljna objašnjenja o tome zbog čega ga više nema na platformi (slično kao što to rade i druge kompanije).

Kao i do sada, korisnici će Tik Toku moći da pošalju prigovor, i da eventualno iznesu svoju pretpostavku zašto je njihov video uklonjen na osnovu notifikacija koje će im ta platforma poslati.

TikTok, Tik-tok, Tik-Tok, Tik Tok, Majkrosoft
Foto: Profimedia/ilustracija

Iz Tik Toka kažu da su poslednjih nekoliko meseci "eksperimentisali" sa tim notifikacijama, i da su rezulatit tih testova pozitivni, budući da je broj prigovora opao za 14 odsto, piše The Verge.

Ova mera je, inače, bila najavljena još u julu, kada je Tik Tok u mesečnom izveštaju naveo da će ubuduće detaljnije posvetiti specifične razloge zobg kojih uklanja video snimke.

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd