fbpx
Skip to main content
Netflix

Netfliks odvojio 100 miliona za pomoć crnačkoj zajednici

Foto: Profimedia
Neverovatno...

Netflix je odlučio da dva procenta svojih finansija koje poseduje u gotovini donira u svrhe razvoja ekonomije crnih zajednica. Kompanija planira da u početku izdvoji do 100 miliona dolara, ali bi ovaj iznos mogao da raste zajedno sa njenim stanjem gotovine tokom vremena.

Netflix
Foto: Profimedia

35 miliona dolara raspoređeno u dve oblasti

Netflix je odlučio da će prvih 35 miliona dolara od planiranih 100 miliona otići u dve oblasti: 25 miliona dolara biće upotrebljeno za osnivanje “Inicijative za ekonomski razvoj crnaca“, fonda koji će investirati u finansijske institucije koje vode crnci, i da će pomoći razvoj njihovih zajednica. Ostalih 10 miliona dolara biće upravljano uz pomoć kreditne unije Hope, kako bi se pružile nove ekonomske mogućnosti siromašnim zajednicama na dalekom jugu. Netflix tek treba da objavi kako će isplatiti ostalih 65 miliona dolara.

Epl ima ideju za staklenu tastarutu

Epl ima ideju za staklenu tastarutu

Svi proizvođači automobila "tonu", a Tesla odoleva

Svi proizvođači automobila "tonu", a Tesla odoleva

Od sada je Jutjub TV skuplji

Od sada je Jutjub TV skuplji

Striming lider je u blog postu objasnio kako će kapital koji daju podstaći socijalnu mobilnost i mogućnosti crncima sa malim i umerenim primanjima. Plan je da se sve više novca odvaja i preusmerava u institucije koje vode crnci, i nadaju se da će i drugi krenuti njihovim stopama. YouTube je ranije ovog meseca obećao sredstva u iznosu od 100 miliona dolara kako bi pomogao umetnike i stvaraoce koji dolaze iz crnačkih zajednica, a Apple je pokrenuo inicijativu za rasnu jednakost i pravdu u iznosu od 100 miliona dolara.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
-4 Beograd