fbpx
Skip to main content
SpaceX Dragon V2 kapsula

NEVEROVATNO: Adidas poslao materijale u svemir

Foto: Profimedia
Veoma zahtevno testiranje...

Adidas je jedna od najnovijih kompanija koja je u svemir poslala materijale na naučno proučavanje. Naime, oni su uz pomoća NASA-e i SpaceX kompanije poslali materijale za patike, kako bi bili testirani na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Adidas
Foto: Profimedia

Testiranje u ime nauke

Kako je u saopštenju rečeno, Adidas je poslao desetine peleta koji se ugrađuju u đonove njihovih patika, kako bi bili testirani u mikrogravitacionom polju na Međunarodnoj svemirskoj stanici. SpaceX je ovaj projekat lansirano u 23.50 ET sa Floride. Poslato je ukupno oko 2,000 kilograma tereta. Ovo nije prvi put da komercijalne kompanije šalju svoje proizvode i materijale. Do sada su NASA i SpaceX više puta sarađivale po tom pitanju.

LEPA PRILIKA: NASA traži nove astronaute za istraživanje Meseca

LEPA PRILIKA: NASA traži nove astronaute za istraživanje Meseca

JOŠ JEDAN U NIZU: Otkazan SXSW festival

JOŠ JEDAN U NIZU: Otkazan SXSW festival

KRIVE SU VELIKE KOMPANIJE: U okeanima uskoro više plastike nego živih bića

KRIVE SU VELIKE KOMPANIJE: U okeanima uskoro više plastike nego živih bića

Postavlja se pitanje šta Adidas ovim želi da pokaže, da zaista želi da bude siguran da pravi patike vrhunskog kvaliteta za profesionalne sportiste, ili je sve samo marketinški trik kako bi se privukla pažnja za njihove ovosezonske patike “Space Race” u vrednosti od 180 dolara. Ovo nije prvi put da neko to radi u komercijalne svrhe. Budweiser je 2015. godine svemirskoj stanici poslao seme ječma, jer je želela da stvori “prvo pivo na Marsu“. Takođe je i Nickelodeon imao sličnu kampanju u julu 2019. godine.

Za sada jedino ostaje poznato da Adidas ne sme i neće koristiti logo i ime NASA na svojim patikama, kao i to da će sa rezultatima testiranja u svemiru izaći u javnost onda kada sve bude bilo spremno. Koristiće samo logo i ime svog partnera na ovom projektu, a to je IIS Nacionalna laboratorija.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd