fbpx
Skip to main content
Kamera za nadzor

NEVEROVATNO: Vlast koristila ulična svetla da nadziru demonstrante

Foto: Profimedia
Hit...

Policija San Dijega koristila je pametne bandere predviđene za smanjenje saobraćajnih nesreća, kako bi posmatrala i identifikovala učesnike demonstracija.

Ulična rasveta
Foto: Profimedia

Protesti organizovani od strane BLM pokreta, ali i samih građana u SAD i dalje ne jenjavaju, a u San Dijegu su vlasi odlučile da se posluže neočekivanom metodom - 3.200 pametnih bandera postavljeno je u gradu još 2017. godine, a sada se koriste podaci koje su prikupili.

Tamošnji list Voice of San Diego je zatražio od institucija pristup javnim podacima, a na osnovu tog uvida izvestili su da je krajem maja i početkom juna podacima pametnih bandera pristupljeno najmanje 35 puta.

Epl ima ideju za staklenu tastarutu

Epl ima ideju za staklenu tastarutu

Svi proizvođači automobila "tonu", a Tesla odoleva

Svi proizvođači automobila "tonu", a Tesla odoleva

Od sada je Jutjub TV skuplji

Od sada je Jutjub TV skuplji

"Policijska uprava San Dijega prvenstveno je gledala slučajeve vandalizma, pljačke i uništavanja imovine, kao i to da li su izvršavani napadi na vozila koja prolaze ili policiju", piše u izveštaju VOSD.

Ovo nije bila prvobitna namena pametnih bandera, već su oni postavljeni kako bi podaci sa njih mogli da se koriste za bezbedniji saobraćaj i manje gužve, a od kada se prvi put povela priča o njima mnoga udruženja građana su bila protiv uvođenja, zbog zabrinutosti za privatnost.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
-5 Beograd