fbpx
Skip to main content
WhatsApp

NIJE BILO DRUGE: Od danas mnogi neće moći da koriste VOCAP!

Foto: Profimedia
Odluka je bespovratna.

Starije verzije Androida i iOS operativnih sistema od danas (1. februar) više neće imati pristup aplikaciji Vocap (WhatsApp) koja je u vlasništvu Fejsbuka.

KAKO SE IZBORITI SA TOPLOTOM: Ovi roboti mogu da se znoje

KAKO SE IZBORITI SA TOPLOTOM: Ovi roboti mogu da se znoje

Iz kompanije su poručili da je ovaj korak bio neophodan kako bi zaštitili sigurnost svojih korisnika. Pametni telefoni koji koriste operativne sisteme Android  2.3.7 i starije, te Ajfon iOS 8 ili starije, biće zahvaćeni ovom promenom.

Operativni sistemi na kojima Vocap neće raditi uglavnom se ne nalaze na novim uređajima, a većina korisnika će jednostavno moći da ažurira operativne sisteme na svojim telefonima kako bi i dalje mogli da koriste ovu mobilnu aplikaciju. Međutim, određeni uređaji poput Ajfona 4s, koji podržavaju jedino operativni sistem iOS 7, više neće biti kompatibilni sa aplikacijom.

WhatsApp
Foto: Profimedia

“Vocap nije imao drugog izbora kako bi usluga ostala sigurna, a istovremeno se suočava s neugodnom situacijom, odnosno, činjenicom da aplikacija više nije kompatibilna sa starijim pametnim telefonima”, rekao je Ben Vudd, analitičar CCS Insighta.

Vocap, četvrta najčešće preuzimana aplikacija decenije, još je 2017. godine upozorila svoje korisnike na promene koje ih čekaju u budućnosti.

 

Pročitajte i:

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd