fbpx
Skip to main content
nokia

Nokia predstavila ŠEST NOVIH MODELA, uz premijum 5G seriju - BEZ PUNJAČA! (VIDEO)

Foto: Profimedia
Na online događaju, kompanija je najavila šest novih pametnih telefona, a podeljeni su u tri različite serije: X, koja je na vrhu po izboru u pogledu cena i specifikacija; G, koji je nešto povoljniji od X; i C, koji je najpristupačniji.Cene za Nokia C10 počinju od 75 evra, dok je Nokia X20 349 evra, ili oko 415 dolara.

Finski start-up HMD Global ima licencu za dizajn i prodaju Nokia telefona otkako je 2016. godine od Microsofta kupio odeljenje za mobilne uređaje telekomunikacione grupe. Firma je od tada objavila nekoliko pametnih telefona i “glupih telefona” - uključujući obnovljene verzije nostalgičnih uređaja poput 8110 “banana telefon” i 2720 preklopni telefon.

nokia
nokia
Foto: Profimedia

U novom pokušaju da se sustignu Apple i Samsung, Nokia je objavila čak šest uređaja u tri kategorije, a najjače specifikacije među njima nalaze se u uređaju X20. Sa tim telefonom dobijate 6,67-inčni ekran, četiri kamere na zadnjoj strani sa glavnim sočivom od 64 megapiksela i mogućnost povezivanja na superbrzi 5G internet. X20 i jeftiniji X10, čija je cena 309 evra, pokreće Qualcommov Snapdragon 480 5G čipset, rade na Google-ovom Android operativnom sistemu i dolaze sa tri godine bezbednosnih ispravki, kao i trogodišnjom garancijom - godinu dana više od one koju nude serije G i C. X20 takođe ima funkciju „dvostrukog pogleda“ koja vam omogućava da istovremeno koristite dve kamere telefona da biste snimili različite uglove snimka.

Interesantno je da ni u paketu ovog proizvođača neće biti punjača, kao kod većih igrača Apple-a i Samsung-a, iz razloga kako je navedeno zaštite životne sredine. U paketu neće biti punjača iz razloga održivosti, a isporučuje se sa potpuno kompostibilnom futrolom. Telefon će se isporučiti u Evropi sledećeg meseca, dok američka dostupnost tek treba da se otkrije.

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd