fbpx
Skip to main content
WhatsApp

NOVE OPCIJE WHATSAPP-A! Stiže poboljšanje za grupne audio i video pozive!

Foto: Profimedia
Poboljšanja se odnose na desktop verziju aplikacije, koju bi trebalo da je učine konkurentnijom konferenesing platformama kao što je Zoom

Najpopularnija čet aplikacija na svetu WhatsApp priprema novo ažuriranje koje će korisnicima doneti poboljšanja, odnosno opcije koje do sada nije imala.

Novo poboljšanja se odnose na desktop verziju aplikacije, koju bi trebalo da je učine konkurentnijom konferenesing platformama kao što je Zoom, koje su doživele pravi procvat tokom pandemije korona virusa, ponajviše zahvaljujući činjenici da je ogroman broj ljudi počeo da radi od kuće.

Korisnici će uskoro, na WhatsApp Web desktop aplikaciji, dobiti mogućnost obavljanja glasovnih i video poziva, što je od sada imala samo mobilna aplikacija.

WhatsApp
Foto: Profimedia

WhatsApp Web je korisinicima i do sada omogućavao obavljanje svih najvažnijih funkcija kao i aplikacija, ali su mu nedostajale neke opcije, kao što su pomenuti pozivi ili mogućnost dodavanje novih kontakata

Desktop aplikacija će dobiti novi "iskačući" (pop-up) prozor na glavnom ekranu, kada korisniku stiže dolazni poziv, koji će moći da prihvati ili odbije za desktopa. Kod pozivanja, pojaviće se još jedan manji prozor sa opcijama za pozivanje i prekidanje razgovora, kao i uključivanje/isključivanje kamere i mikrofona.

WhatsApp Web će, sa novim apdejtom, korisnicima omogućiti i grupne glasovne i video pozive.

Podrška za nedostajuće opcije bi trebalo da postane dostupna tokom narednih nedelja, ali se još uvek ne zna tačan datum, prenosi WABetaInfo.

SD vesti

Vremenska prognoza
Light snow
1 Beograd