fbpx
Skip to main content
Gejmeri

ODLUKA KOJA MENJA SVE: Hoće da zabrane IGRANJE igrica

Foto: Profimedia
Svi koji vole igrice neka se pripreme...

Kina je najavila uvođenje ograničenja za maloletničko igranje online igara kako bi smanjila broj zavisnika o video-igrama.

Gejmeri
Foto: Profimedia

Službene smernice vlade odnosiće se za sve onlajn platforme za igre koje posluju u toj zemlji, a najviše za Tencent, kinesku kompaniju koja se bavi društvenim mrežama i video-igrama. Prema novim pravilima, igračima mlađim od 18 godina biće zabranjeno igranje onlajn igrica radnim danom od 22 sata uveče do 8 sati ujutru. Tokom nedelje moći će se igrati samo 90 minuta dnevno, a vikendom i praznicima do tri sata na dan.

Smernice takođe postavljaju ograničenja za količinu novca koju maloletnici mogu preneti na svoje internet račune. Igrači između osam i 16 godina mogu da uplate za igre samo 25 eura mesečno, dok će maksimalan mesečni iznos za one između 16 i 18 godina biti 50 eura.

FANOVI U ŠOKU: Omiljena igrica stigla, ali NE MOŽE da se pokrene

FANOVI U ŠOKU: Omiljena igrica stigla, ali NE MOŽE da se pokrene

OBRATITE PAŽNJU: Šta nikako ne treba raditi ako vam je računar ZARAŽEN VIRUSOM

OBRATITE PAŽNJU: Šta nikako ne treba raditi ako vam je računar ZARAŽEN VIRUSOM

UPOZORENJE VLASNICIMA AJFONA - Ni u ludilu ne apdejtujte SISTEM!

UPOZORENJE VLASNICIMA AJFONA - Ni u ludilu ne apdejtujte SISTEM!

Predlog navedenih smernica juče je objavila Kineska Kancelarija za medije i publikacije.

Nove smernice posljednji su potez Kine u akciji koja je u toku regulacije industrije igara. Peking je u avgustu 2018. objavio da planira da ograniči broj novih internet igara kako bi se smanjila zavisnost kod dece i adolescenata. Takođe je kritikovala popularnu mobilnu igru ​​"Čast kraljeva" zbog navodnog izazivanja zavisnost kod mladih ljudi u 2017. godini.

Zavisnost od igara na sreću, poznata službeno pod nazivom internet poremećaj u igrama (IGD), prvi put je dodata u međunarodnu klasifikaciju bolesti Svetske zdravstvene organizacije u junu 2018. godine. Studija iz 2018. godine, koju su proveli istraživači s Medicinske škole Univerziteta u Šangaju "Jiao Tong", pokazala je da su muškarci možda ipak podložniji zavisnosti o igricama.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
15 Beograd