fbpx
Skip to main content
CV

OPREZ: Opasna zamka na OGLASIMA ZA POSAO! Kada konkurišete OBAVEZNO pazite na OVO

Foto: Profimedia
Prvo dobro pogledajte!

Lažni oglasi za zapošljavanje u kojima vam se nude fantastične plate za malo rada nisu nova stvar i sigurno ste se s njima susreli već više puta.

Američki FBI upozorava da je lažno oglašavanje poslova u porastu i beleži se sve veći broj žrtava takvih prevara. Za razliku od onih oglasa koje ste pre mogli videti i koji su vam na prvi pogled izazivali veliku sumnju, sada su se cyber kriminalci malo unapredili kreiranjem lažnih web stranica kompanija poslodavaca koje izgledaju identično kao originalne stranice, a čak su im i imena domena vrlo slična. Nakon toga na njima postavljaju oglase za poslove te širom interneta objavljuju oglase i postove kako bi privukli žrtve.

HIT CENE I LAST MINUTE PONUDE ZA EGZOTIČNA PUTOVANJA, EVROPSKE GRADOVE I ZIMOVANJE!

HIT CENE I LAST MINUTE PONUDE ZA EGZOTIČNA PUTOVANJA, EVROPSKE GRADOVE I ZIMOVANJE!

Kada se neko prijavi za neko radno mesto na lažnu službenu stranicu neke poznate kompanije, kontaktiraju ga mailom i dogovaraju poziv na razgovor za posao, a "usput" traže lične podatke, kopije raznih dokumenata, brojeve socijalnog osiguranja, podatke s kreditnih kartica, bankovnih računa i druge informacije.

Osim toga neki muljatori od žrtava direktno traže uplatu određenih svota novca za troškove provere podataka, stručno usavršavanje, kurseve i druge stvari koje trebaju obaviti kako bi "sigurno" dobili posao. Naravno, kada kriminalci dobiju uplatu više se ne javljaju svojim žrtvama.

 

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
4 Beograd