fbpx
Skip to main content
čovek jede za računarom

Ova 3 naslova za MEJL su vrlo LOŠA IDEJA: Pod hitno prestanite da ih koristite!

Foto: Profimedia
Ostavljate veoma loš utisak.

Naslov (subject) mejla je prvi utisak koji neko dobije o vama i vašem mejlu, te je stoga sasvim logično da bi trebalo da se potrudite da bude dobar.

Jedna od glavnih stvari jeste da naslov ne treba da bude dugačak, a nekad treba da sadrži samo nekoliko reči. Ipak, nije tako jednostavno kao što izgleda. SajtInc.com daje primere naslova mejlova koje nikako ne treba koristiti:

1."HITNO!!! MOLIM VAS PROČITAJTE!!!" Velika slova, pa uzvičnici, to nije dobro. Ovakvi naslovi podsećaju na spam-mejlove, ili na to da ste veoma očajni kada ovako pišete. Ako je vaša poruka veoma važna, onda je tako i označite. Tako ćete primaocu staviti do znanja da je od velike važnosti da je pročita, i to bez velikih slova. Budite određeni. Napišite šta vam je tačno potrebno, kao i do kada vam je to potrebno.

UDAR NA WHATSAPP: Kompanija izvela jednu od najvećih PREVARA POTROŠAČA u istoriji?

Žena za računarom
Foto: Profimedia

2. (no subject) Uvek je bolje imati bilo kakav naslov mejla, nego nemati ga uopšte. Da li biste pročitali knjigu bez naslova na koricama? Da li biste započeli prezentaciju bez uvodnog slajda? Verovatno ne. Baš zbog toga, apsolutno vam je potreban naslov mejla koji će omogućiti primaocu da, dok pregleda svoj prepuni inboks, odmah stekne utisak šta vam je potrebno.

LUDILO OD APLIKACIJE, konačno ćemo moći da pravimo SAVRŠENE FOTOGRAFIJE I PO MRAKU

3. "Re:" Ovakav naslov mejla možete često da vidite, i to čak od strane prodavaca ili PR-ova koji bi hteli da privuku vašu pažnju. Na taj način oni bi hteli da prevare čitaoca da pomisli da mu neko odgovara na mejl. Umesto toga, bolje je da preskočite "Re:" i koristite originalni naslov. Mejl treba da bude jednostavan i praktičan.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Umerena kiša
3 Beograd