fbpx
Skip to main content
Vojnici vežbaju u džungli

Pentagon reagovao na loše ponašanje vojnika

Foto: Profimedia
Neverovatno...

Američki marinci dobili su zanimljivu naredbu. Naređeno im je da prestanu da koriste službene uređaje za rudarenje kriptovaluta. Bilo kakve aplikacije za rudarenje koje budu otkrivene, automatski će biti izbrisane, stoji u naredbi.

Pentagon
Pentagon
Foto: Profimedia/ilustracija

Zanimljivo je kako su uopšte marinci i uspeli da instaliraju programe za rudarenje na službene i često veoma dobro osigurane vojne uređaje.

Međutim, prema memorandumu koji im je poslat, zabrana rudarenja doneta je upravo jer se američka vojska boji da bi takve neovlašćene aplikacije (kao i one za kockanje i traženje partnera, ali i mobilne video-igre) mogle da im ugroze sajber-bezbednost.

SULUDO: Zatvor za influenserke zbog neprimerenog sadržaja na TikToku

SULUDO: Zatvor za influenserke zbog neprimerenog sadržaja na TikToku

Evo kako da pravilno očistite tastaturu - a da je ne upropastite! (FOTO/VIDEO)

Evo kako da pravilno očistite tastaturu - a da je ne upropastite! (FOTO/VIDEO)

Glavni čovek napušta TikTok

Glavni čovek napušta TikTok

Inače, ovo nije prvi put da američka vojska uvodi red među svojim vojnicima.

Još 2018. je Pentagon morao da donese naredbu da vojnici ili prestanu sa korišćenjem fitnes aplikacija, ili da isključe deljenje lokacije, nakon što je otkriveno da je na hiljade vojnika širom sveta svojim treninzima otkrilo gde se nalaze i kako izgledaju brojne vojne baze. Čak je otkriveno i kako izgleda čuveno "Područje 51".

Za sad nema podataka da su takvi propusti zaista i narušili sigurnost američke vojske, ali su pokazali koliko zapravo korišćenje tehnologije bez razmišljanja može da ugrozi osetljive podatke.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd