fbpx
Skip to main content
plej stejšen

Playstation 5 već zreo za remont? Naredne godine stiže osvežena verzija!

Foto: Profimedia
Ako je verovati glasinama, u izradi je model sa snažnijim hardverom i boljom potrošnjom energije

Playstation 5 konzola se pojavila krajem prošle godine, praćena ovacijama publike i kritičara zahvaljući novitetima koje je donela u konzolno igranje, što se odrazilo rekordnom prodajom za kratki period.

Dominantost konzole dolazi u jeku nestašice iste, ali izgleda da je Sony već uvideo neku manu, pošto se šuška da se radi na redizajnu petice. Prema izveštaju portala DigiTimes, za drugu polovinu 2022. godine je planiran izlazak redizajnirane Playstation 5 konzole.

Pod redizajnom se misli ne veliku promenu na samom čipsetu konzole, pošto je rečeno da se planira prelazak na potpuno novi AMD-ov procesor, izgrađen na 6nm arhitekturi. Trenutni PS5 procesor, takođe proizvođača AMD, je 7nm sa osam jezgara iz Zen 2 generacije. Prelazak na novu tehnologiju će za PS5 nesumnjivo značiti dosta bolje performanse i značajnu efikasnost u pokretanju sadržaja.

Ako je verovati ovim navodima, koji još uvek nisu potvrđeni, izgleda kao da Sony sa ovim redizajnom planira da dovede model konzole koji bi se mogao nazvati PS5 Pro.

Ono što dosta čudi ovde je tajming između samog dolaska nove generacije i novog modela u istoj. Razmak od svega 2 godine ne deluje kao dovoljno vremena da se originalni model valjano prihvati, pogotovu pošto je nestašica i dalje aktuelna, a njen kraj nije na vidiku.

plej stejšen
plej stejšen
Foto: Profimedia

Svakako, pošto je reč o glasinama ovo moramo uzeti sa rezervom i sačekati da Sony izda zvanično saopštenje.

 

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd