fbpx
Skip to main content
Ajfon

PODNETA TUŽBA PROTIV EPLA! Lažirali specifikacije Ajfona X! Veliki skandal u IT svetu!

Foto: Youtube printscreen
Hvalili se netačnim podacima!

Istražni organi su podneli u petak tužbu protiv “Epla” (Apple), u kojoj se navodi da poznata kompanija ne govori istinu o specifikacijama ekrana u svojoj seriji iPhone X.

Dva tužioca su podnela tužbu u Okružnom sudu u Severnoj Kaliforniji, tvrdeći da je Apple lažno navodio veličinu ekrana i broj piksela displeja na svojim modelima: iPhone X, iPhone XS i iPhone XS Max. Tužioci zahtevaju klasičnu zakonsku akciju protiv kompanije. Kompanija Apple nije odmah odgovorila na optužbe i komentare.

OBJAVLJENA DETALJNA STATISTIKA! Ovo su najčešće verzije Androida na kojima ljudi gledaju POR*OGRAFIJU!

U tužilaštvu se navodi da je Apple lagao o veličini ekrana tako što je prebrojavao delove bez ekrana kao što su zarezi i uglovi. Nova linija iPhone nije "ceo ekran" na tržištu, prema žalbi na 55 stranica. Na primer, veličina ekrana iPhone X trebalo bi da bude 5,8 inča, ali je prema merenjima istražnih organa veličina "oko 5,6875 inča."

Tužioci takođe tvrde da telefoni modela iPhone X imaju manju rezoluciju ekrana nego što stoji u njegovim karakteristikama. Navedeni model bi trebalo da ima rezoluciju od 2436k1125 piksela, ali proizvod ne sadrži prave piksele sa crvenim, zelenim i plavim podpikselima u svakom pikselu, prema žalbi. iPhone X navodno ima samo dva podpiksela po pikselu, što je manje od njegovih zvaničnih karakteristika, navodi se u žalbi. U istražnom postupku se takođe tvrdi da iPhone 8 Plus ima kvalitetniji ekran od iPhone X.

Ovo nije prvi put da je Apple tužen zbog svojih proizvoda. Desetine kupaca u martu su tužile kompaniju u 59 odvojenih tužbi zbog softvera koji podstiče neke starije iPhone uređaje. Protiv Apple-a je u junu podignuta druga tužba u kojoj se traži pet miliona dolara odštete zbog ekrana Apple sata, koji je sklon “pucanju, razbijanju ili odvajanju od tela sata".

Advokati tužioca nisu ništa komentarisali o ovom slučaju.

 

Pročitajte i:

SD vesti

Vremenska prognoza
Fog
0 Beograd