fbpx
Skip to main content
Aplikacija TikTok

POLAKO PRESTIŽU FEJSBUK! Kineska aplikacija OSVAJA SVET, i klinci u Srbiji je vole! (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen/ABC News
Prava konkurencija.

Aplikacija TikTok jedna je od najpopularnijih društvenih mreža među osnovcima i srednjškolcima širom sveta, a u poslednje vreme beleži i porast korisnika među decom u Srbiji.

TRISTA ČUDA: Ovaj telefon je napravljen da čuva oči, a baterija mu traje DVE NEDELJE! (VIDEO)

TRISTA ČUDA: Ovaj telefon je napravljen da čuva oči, a baterija mu traje DVE NEDELJE! (VIDEO)

Fejsbukovo trojstvo, WhatsApp, Messenger i Instagram, bile su među najpopularnijim aplikacijama na svetu tokom 2018. godine. Međutim, tokom prvog kvartala 2019. godine kineska video platforma TikTok beleži jak rast broja korisnika, a i druge kineske aplikacije, kao što su Tencent i Baidu, polako sustižu Facebook. 

TikTok je samo u prvom kvartalu preuzelo 188 miliona novih korisnika, pa se na listi najpopularnijih aplikacija našao odmah iza Messenger-a i WhatsApp-a. Podaci Sensor Tower-a  pokazuju da je TikTok globalno instaliralo više od 1,1 milijarde korisnika preko App Store-a i Google Play-a i time zaradio oko 80 miliona dolara od kupovine. Na prvom mestu je po broju korisnika na App Store-u, a treća među korisnicima koji aplikacije preuzimaju preko Google Play-a.

TikTok omogućava korisnicima da objavljuju video klipove od 15 sekundi, kao i da spoje više njih u jednu celinu do jednog minuta. Ova aplikacija mnoge podseća na Vine koja je funkcionisala na sličan način.

    

 

Komentari
Pošalji komentar
Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Pročitajte i:

SD vesti

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
19 Beograd