Skip to main content
Mobilni telefon

POMALO ZASTRAŠUJUĆE! Gugl ima novu opciju koja će vas prilično ostaviti bez reči! Isprobajte

Foto: Profimedia
Prilično realno!

Gugl je već godinama globalni lider na polju pametnih mobilnih telefona, pretraživača i OSa za slabije računare — Chrome OS, a sada Gugl ulazi i na teritoriju sinteze glasa.Text-to-speech ili govor iz teksta je opcija koja se na zapadu vrlo često koristi, naročito u biznis okruženju. Sada Gugl predstavlja novi veštački glas koji se zapravo generiše u Cloudu tj. oblaku. 

Gugl je pre par godina kupio WaveNet tehnologiju, britanske kompanije DeepMind. Ova tehnologija omogućava da računar generiše potpuno prirodan glas, a možete birati uzrast, boju glasa pa čak i način na koji se akcentuju neke reči. 

10.000 EVRA MESEČNO! Ako znate odgovore na ovih 10 pitanja možete se zaposliti u Guglu! (FOTO)

Ova tehnologija će dobiti na značaju u narednim godinama u robotici i u tzv. pametnim zvučnicima. 

Google već par godina prebacuje većinu svojih opcija u Oblak/cloud, pa tako Mail, Office aplikacije kao i SnapSeed, veoma popularna aplikacija za obradu fotografija, već duže vreme rade iz oblaka. 

gugl
Foto: Profimedia

Nešto slično radi i Apple sa svojim Siri AI robotom, ali sada Gugl preuzima inicijativu, a cilj je, naravno, potpuna integracija Gugl servisa sa AI veštačkom inteligencijom i Cloud uslugama. 

Oni koji su imali prilike da čuju WaveNet AI glas iz računara kažu da je u 99% slučajeva nemoguće razlikovati kompjuterski i stvaran glas.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Mist
10 Beograd