fbpx
Skip to main content
signal i telegram, društvene mreže

Posle ovoga, WhatsApp pada u zaborav! Signal dobio opciju koja će se posebno dopasti poslovnim korisnicima!

Foto: Profimedia
Signal Payments je nova usluga, čije testiranje je zvanično najvljeno u utorak...

Signal je čet aplikacija koja je poslednjih meseci postala najozbiljnija alternativa WhatsApp-u. Za nju se, posle nedavnog "curenja" podataka sa Facebook-a, utvrdilo da je čak i Mark Zakerberg koristi umesto "prokazane" aplikacije svoje kompanije.

Sve popularnija aplikacija, poslednjih meseci stalno unapređuje svoje funkcije i uvodi nove opcije, pa je tako sada najavila i da će uskoro proširiti svoj sistem za plaćanje i korisnicima omogućiti razmenu kriptovaluta. Signal Payments je nova usluga, čije testiranje je zvanično najvljeno u utorak.

Reč je o "peer-to-peer" (P2P) sistemu plaćanja inegrisanom u aktuelnu beta verziju aplikacije, koja trenuto (u test fazi) podržava samo jedan protokol: "MobileCoin wallet" i odgovarajuću kriptovalutu MOB, prenosi The Verge.

signal i telegram, društvene mreže
signal i telegram, društvene mreže
Foto: Profimedia

Iz Signala ističu da je njihov cilj da "stave podatke u ruke korisnika", zato uvode podršku za "diskretno plaćanje" - MobilCoin.

- Sam dizajn MobileCoina podrazumeva da Signal nema pristup iznosu kojim raspolažete, kao ni vašim transakcijama. Takođe, uvodimo i mogućnost prenosa kriptovalute, u slučaju da se odlučite za drugu aplikaciju ili uslugu - poručuju iz Signala.

Zaintresovani za testiranje nove usluge moći će da joj, bar dok traje faza testiranje, pristupe samo ako se nalaze u Velikoj Britaniji, a usluzi će biti moguće pristupiti isključivo putem beta verzije aplikacije.

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd