fbpx
Skip to main content
mobilni telefon

Poznati proizvođač ima odlično rešenje za stare telefone koji vam već neko vreme skupljaju prašinu

Foto: Profimedia
Vlasnici nekih uređaja mogu da preuzmu nadogradnju koja će njihov stari telefon pretvoriti u senzor sa nekoliko korisnih funkcija

Novi beta program kompanije Samsung omogućava korisnicima starijih Galaxy telefona da te uređaje prenamene u uređaje za kućni nadzor.

Vlasnici nekih uređaja mogu da preuzmu nadogradnju koja će stari telefon pretvoriti u senzor sa nekoliko korisnih funkcija, kao što su prepoznavanje dečjeg plača ili paljenja svetla nakon što padne noć.

Nadogradnja je dostupna za modele Galaxy S, Note i Z koji su se na tržištu pojavili posle 2018. godine, piše The Verge.

Nakon preuzmanja softvera putem aplikacije SmartThings, korisnici mogu da aktiviraju dve funkcije: audio senzor koji prepoznaje zvuk plača bebe, lavež psa ili mjaukanje mačke, kao i kucanje na vrata. Nakon što prepozna neki od tih zvukova, telefon šalje upozorenje sa snimljenim zvukom.

mobilni telefon
Foto: Profimedia

Druga funkcija je senzor nivoa svetla koji može da podešava jačinu osvetljenja sijalica, spojenih na IoT (Internet of things - internet stvari) mrežu pametnih kuća.

Samsung navodi da nadogradnja podrazumeva i optimizaciju baterije telefona, zahvaljujući kojoj senzor može da bude aktivan tokom dužeg vremenskog perioda. Nije, međutim, saopšteno koliko dugo telefon može da izdrži pre sledećeg punjenja.

Južnokorejska kompanija će, za sada, ovaj program pokrenuti u SAD, Velikoj Britaniji i Koreji.

SD vesti

Vremenska prognoza
Mist
12 Beograd