fbpx
Skip to main content
Instargam

PRIPAZITE SE! Instagram "pali kameru" telefona i kada ga ne koristite

Ubrzo pošto su korisnici počeli da prijavljuju ovaj bag i da o njemu pišu na društvenim mrežama, oglasili su se iz Instagrama...

Novo 14. izdanje operativnog sistema iOS, koje se još uvek nalazi u beta verziji, sve češće se "neobično ponaša".

Naime, vlasnici Apple uređaja koji su imali priliku da koriste "četrnaesticu", primetili su da indikator kamere I mikrofona svetli dok pretražuju Instagram, bez obzira na to da li, u tom trenutku, fotografišu ili ne.

Ubrzo pošto su korisnici počeli da prijavljuju ovaj bag i da o njemu pišu na društvenim mrežama, oglasili su se iz Instagrama sa obaveštenjem da su prepoznali problem i da će ga ubrzo rešiti, prenosi The Verge.

Instargam

Instagram ima poseban Create Mode koji se aktivira preko Instagram kamere, pa ponekada aktivira i indikator kamere. Takođe bi, prema tvrdnjama iz Instagrama, moglo da aktivira i obično surfovanje Instagram feedom.

- Mi kameri pristupamo samo kad nam vi to dozvolite! Pronašli smo bag i radimo na njegovom otklanjanju. Bag u iOS-u 14 slučajno je prepoznao aktivnost kamere koja je bila ugašena. U takvim situacijama mi ne pristupamo vašim kamerama niti snimamo ono što radite.

Osim ovakvog "ponašanja" kamera, kod iOS-a 14 je primećeno i da pojedina aplikacije "švrljaju" po RAM memoriji, odnosno po sadržaju privremeno smeštenom u tzv. "clipboard", najčešće onom koji se koristi za kopiranje sa jedne lokacije na drugu. Među njima su se našle i veoma popularne aplikacije kao što us TikTok, Linkedin i Reddit.

Vlasnici TikToka, kompanija ByteDance iz Pekinga, početkom godine je saopštila da će prestati sa očitavanjem "clipboard" sadržaja uređaja korisnika, što je prošlog meseca i učinila na iOS-u, uz napomenu da ta mogućnost ne postoji na Androidu. Linkedin je objavio da je bag eliminisan, dok je Reddit naveo da radi na ispravku greške.

Ovaj incident, međutim, nije prvi slučaj da je Instagram "njuškao" po uređajima korisnika. Sličan problem na iOS-u Facebook je ispravljao prošle godine.

Komentari
Pošalji komentar
Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

SD vesti

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
8 Beograd