Skip to main content
Fejsbuk

Proverite da li ste među njima! NOVI FEJSBUK SKANDAL! POGOĐENO 6,8 MILIONA KORISNIKA!

Foto: Profimedia
Nije ni čudo što ih koristici napuštaju.

Fejsbuk je nakon dva meseca od predhodnog, otkrio još jedan bag vezan za privatnost. Ovaj put reč je o grešci u "Photo API"-u koja je omogućila nezavisnim aplikacijama da pristupe, ne samo fotografijama na tajmlajnu (kojima su korisnici dozvolili pristup), već i pričama i fotografijama koje su korisnici postavili na Fejsbuk, ali ih nikada nisu podelili.

BRAVO, WHATSAPP! Omogućili divnu stvar SVIM ANDROID KORISNICIMA

fejs
Foto: Profimedia

- Na primer, ako neko ubaci fotografiju na Fejsbuk, ali ne završi proces objavljivanjem, možda zato što je izgubio konekciju ili ušao na sastanak, čuvamo kopiju te fotografije tako da je korisnik ima kada se vrati na aplikaciju da završi započeto - objasnio je u postu direktor Inženjeringa, Tomer Bar. 

SAVRŠENO ZA SNEŽNE DANE: Krv i sneg - pucačina "Metro exodus" izlazi sedam dana ranije od najavljenog (VIDEO)

Bag je potencijalno pogodio čak 6,8 miliona korisnika, a njihovim fotografijama je moglo da pristupi 1.500 aplikacija, tvrde iz Fejsbuka i bio je aktivan 12 dana pre nego što je otkriven i otklonjen 25. septembra. Kompanije bi trebalo da otkriju curenje podataka u roku od 72 sata u skladu sa pravilima EU GDPR, iako su iz Fejsbuka rekli TechCrunch-u da im je potrebno neko vreme da ispitaju uticaj greške i da pripremi obaveštenje za korisnike na različitim jezicima. Ipak, odlaganje bi moglo da uvali Fejsbuk u nevolje sa regulatornim organima EU. 

Fejsbuk, internet
Fejsbuk
Foto: Profimedia/ilustracija

PRVI PUT: Tviter objavio koliko ljudi i naloga su prekršili njihova pravila!

Sledeće nedelje, Fejsbuk će dati developerima alate kako bi utvrdili da li je greška uticala na njihovu aplikaciju/aplikacije, te kako bi im pomogli da izbrišu sve slike koje ne bi trebalo da imaju. 

Ako ste bili pogođeni, trebalo bi da primite obaveštenje koje vas upućuje na članak Centra za pomoć koji će vam izlistati aplikacije koje koristite, a na koje je greška uticala. Iako Fejsbuk radi sa developerima na uništenju njihovih kopija fotografija koje ne bi trebalo da imaju, verovatno vredi da se prijavite u te aplikacije da biste proverili da li se i koje od vaših fotografija nalaze tamo.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd