fbpx
Skip to main content
iPad Air 2

SJAJNE VESTI IZ EPL-A: Korisnici će sami birati sastav Ajfona?!

Foto: Profimedia
Imaju plan...

Apple-ovo insistiranje na sopstvenim podrazumevanim aplikacijama već dugo vremena predstavlja izvor rasprava među korisnicima. Na primer, ako kliknete na link ili email adresu, automatski će se otvoriti Safari ili Apple Mail, čak i ako imate instalirane neke alternativne programe istog tipa.

Apple kancelarija
Foto: Profimedia/ilustracija

Međutim, izgleda da će se to u budućnosti promeniti, jer postoje indicije da kompanija razmišlja da dozvoli korisnicima da sami odabiraju podrazumevane aplikacije. Izvori bliski Apple-u navode da je za sada sve još uvek u fazi ideje, ali to već predstavlja značajnu promenu za Apple. Počev od 2008. godine, kada se pojavio prvi iPhone, ova kompanija koristi sopstvenih 38 aplikacija koje su postavljene kao podrazumevane.

BLOK: Twiter blokirao naloge bliske Majklu Blumbergu

BLOK: Twiter blokirao naloge bliske Majklu Blumbergu

AMBICIOZNO: Elon Mask najavio "SpaceX" selo

AMBICIOZNO: Elon Mask najavio "SpaceX" selo

VELIKA POPULARNOST: Lutka popularna i van malih ekrana

VELIKA POPULARNOST: Lutka popularna i van malih ekrana

Razmišljanje o ovoj promeni ipak nije došlo tek tako nekome na pamet. Suočen sa sve većim pravnim izazovima, Apple razmišlja da „olabavi“ svoja striktna pravila koja se odnose na aplikacije nezavisnih proizvođača. Na taj način će pokušati da izbegne buduće anti-monopolske tužbe, ali će sigurno uspeti da animira i neke nove korisnike.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
8 Beograd

Korona skener

Korona virus COVID-19