Skip to main content
Video igre

REMEK-DELA ZA SVA VREMENA: Četiri KULTNE igre stižu na konzole (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen/ Skybound Games
Ah, koliko neprospavanih noći...

Razvojni tim Beamdog i izdavač Skybound Games najavili su da će D&D klasici ove jeseni postati dostupni i za aktuelnu generaciju konzola. Naravno, sa namerom da dobro zarade na starim dobrim naslovima. 

Pre par meseci je izdavač Skybound Games, razvojni tim kojeg je osnovao tvorac popularnog post-apokaliptičnog sveta "The Walking Dead", rekao da bi konzolaši uskoro mogli da uživaju u kultnim RPG-ovima koji su do sada bili dostupni samo za računare. Danas je stigla potvrda te vesti, uz više detalja o tome što je u pripremi i kako će to izgledati.

U saradnji s razvojnim timom "Beamdog", koji je već pripremio razne klasike za moderne računare, najavili su D&D Classics Enhanced Edition - paket u kojem se nalaze "Baldur's Gate", "Baldur's Gate 2" i ekspanzija "Siege of Dragonspear", "Planescape: Torment", "Neverwinter Nights" i "Icewind Dale". Kao što ime sugeriše, radi se o dorađenim verzijama ovih RPG-ova koji će biti posebno prilagođeni igranju na konzolama.

To konkretno uključuje podršku za widescreen ekrane visokih rezolucija, nove likove i klase, poboljšanje i dorađene kontrole, proširene mogućnosti za izradu likova, novi glasovi, poboljšanja multiplayer funkcionalnosti...

Što se tiče datuma izlaska, najpre stižu oba Baldur's Gatea uz sve DLC-ove u jednom paketu i Planescape: Torment i Icewind Dale u drugom 27. septembra, dok će Neverwinter Nights sa svih 10 DLC ova postati dostupan tek 6. decembra. Sva tri ova paketa prodaju se po ceni od 50 američkih dolara.

Zanimljivo je da ova najava stiže dan nakon što je Larian Studios (tvorci Divinity: Original Sina i nastavka) napomenuo da bi uskoro mogli da najave Baldur's Gate 3, pogotovo zato što taj kultni serijal ove godine slavi 20. rođendan. 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
24 Beograd