fbpx
Skip to main content
Pregled pomoću mobilnog telefona

REVOLUCIJA! Aplikacija koja prepoznaje simptome RAKA KOŽE! (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen/SkinVision
Prvi korak...

Ukoliko ćete poverovati pametnom telefonu da može da uradi nešto tako bitno kao što je da prepozna rak kože, želite da budete apsolutno sigurni da ta aplikacija može da uradi ono po čemu se reklamira. Na sreću, tvrdnje koje iznose ljudi iza aplikacije SkinVision izgleda da su tačne.

MINISTARSTVO ODBRANE UPOZORILO: Ne ažurirajte operativni sistem!

MINISTARSTVO ODBRANE UPOZORILO: Ne ažurirajte operativni sistem!

SkinVision je iOS i Android aplikacija koja omogućava korisnicima da procene i prate promene na koži. Radi tako što korisnici fotografišu delove svoje kože koji ih brinu pomoću svog telefona. U roku od 30 sekundi, algoritam veštačke inteligencije procenjuje rizik. Postoji nekoliko mogućnosti procene a to su – nizak, nizak sa simptomima ili visok.

Aplikacije prepoznaje i pravi procenu na osnovu određenih pravila. Neregularne šare na koži, više boja na delu kože koji vas brine, asimetrija, veličina i nejednake ivice. Sve to čini deo šablona na osnovu kojeg ova aplikacija donosi odluku. Ukoliko vas rezultat zabrine, trebalo bi verovatno posetiti dermatologa i proveriti o čemu se radi i da li je potrebno napraviti neki sledeći korak.

“Potrebno je napomenuti da naša usluga nije dijagnoza, već procena rizika ali i preporuka”, izjavio je predstavnik SkinVision tima Abigejl Blekburn.

Veliki deo poseta lekaru, odnosi se baš na promene na koži. Zbog toga tim koji stoji iza kompanije i aplikcije SkinVision je izrazio nadu da će njihova aplikacija pomoći ljudima da pravovremeno reaguju ili odustanu od predviđenog pregleda ukoliko za to nema potrebe.

U njihovom poslednjem istraživanju ustanovljeno je da je njihova aplikacija bila precizna u preko 95 odsto slučajeva, međutim naučnici navode da i dalje ima mesta za napredak. U svakom slučaju, još jedan dokaz velike moći veštake inteligencije koja u ovom slučaju ima i korisnu i plemenitu primenu.

Aplikacija se može preuzeti na OVOM LINKU, ali uvek imajte na umu - pregled kod lekara je i dalje ključan. 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
6 Beograd