Utorak 19. mar 2024.
fejs

RODITELJI, VAŠA DECA SU U OPASNOSTI! Zbog ovoga na Fejsbuku njihovi ŽIVOTI su UGROŽENI

Foto: Profimedia
Važno upozorenje!

Nova Fejsbuk igrica, koja se munjevito širi među decom i mladim, zabrinula je roditelje širom sveta jer, zbog ovog izazova, njihova deca nestaju iz svojih domova.

Slučaj britanske 11-godišnjakinje Leah Taylor pokazao je veliku opasnost nove igrice koja se širi društvenom mrežom, a koja od dece i mladih zahteva da se što duže sakrivaju od svojih roditelja i tako ugrožavaju sopstvene živote, prenosi Miror.

SVI JE IMAMO NA SVOM TELEFONU: Ako izbrišete OVU aplikaciju baterija će vam trajati DUPLO duže

Naime, Leah koja živi sa svojom bakom, nestala je potpuno na 24 sata, što je zabrinulo njenu porodicu koja je pomislila na gore.

Ubrzo su saznali da je reč o takozvanom 48-satnom izazovu, u kojem je cilj sakriti se od roditelja, te učesnici igre dobijaju bodove ekvivalentno vremenu nestanka. Takođe, njihovi bodovi se povećavaju svaki put kad ih neko spomene na Fejsbuku, tragajući za njima.

GLEDATE PORNIĆE NA NETU? Gugl ima OVU fenomenalnu opciju da POBOLJŠATE UŽITAK

Ono što je zabrinulo policiju jeste da su Leah, nakon više od 24 sata potrage, pronašli s još jednom devojčicom starom 12 godina, a obe nisu želele otkriti razloge svog nestanka.

Noćas se dogodila najveća promena na fejsbuku u Srbiji!

"Pobegla je s prijateljicom, a nije nam rekla ništa o tome zašto je to učinila. Nikad nismo s njom imali problema. Mislim da je možda upala u loše društvo" kazala je njena majka. 

Baka smatra da bi mlađima od 16 godina trebalo zabraniti pristup Fejsbuku.

- To je užasno! Fejsbuk mora sprečiti registraciju mlađima od 16. Deca tamo mogu videti i doživeti previše loših stvari - zaključila je baka.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd